Petalotis: Tsipras’ın İslam Hukuku ile ilgili açıklamaları olumlu ve önemli - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Petalotis: Tsipras’ın İslam Hukuku ile ilgili açıklamaları olumlu ve önemli

Petalotis: Tsipras’ın İslam Hukuku ile ilgili açıklamaları olumlu ve önemli

Sabık Rodoplu Bakan Yorgos Petalotis, Başbakan Aleksis Tsipras’ın Batı Trakya’daki İslam Hukuk ile ilgili yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Kişisel facebook hesabından Tsipras’ın İslam Hukuku ile ilgili açıklamaları yorumlayan eski Bakan “Tsipras’ın ilkesel olarak olumlu ve son derece önemli bir reform açıkladığını” ifade etti.

İslam Hukuku hakkında Başbakan Tsipras’ın açıklamasını “olumlu ve önemli” olarak nitelendiren Petalotis azınlıkça’daki habere göre şunları yazdı “Şeriatın çekirdeğine dokunarak Müftünün yargı yetkilerini büyük ölçüde sınırlandırıyor. Detaylar kesinlikle tartışılacaktır ve oldukça fazladır” ifadelerini kullandı.

“Konu olgunlaştı ve çok doğru olarak düzenlenme yolunda” ifadelerine açıklamalarında yer veren Petalotis bir de itirafta bulunarak “ND Partisinin sağcı muhafazakarlığı ve iktidarda olduğu sürece PASOK’un garip seçim vaatleri bu konuda ilerlememize müsaade etmediler. Dikkatli yaklaşım, konuyla ilgili olan vatandaşlara ve ülkenin imzaladığı antlaşmalara saygı gerektiren bir konuyu büyük ilgiyle takip ediyoruz” diye yazdı.

Petalotis’in konuyla ilgili değerlendirmelerinin Yunanca tam metni BURADA

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et