Πεταλωτής: «Καταρχήν θετική η εξαγγελία Τσίπρα για τη Σαρία» - Azınlıkça
Ειδήσεις

Πεταλωτής: «Καταρχήν θετική η εξαγγελία Τσίπρα για τη Σαρία»

Πεταλωτής: «Καταρχήν θετική η εξαγγελία Τσίπρα για τη Σαρία»

Την εξαγγελία που έκανε Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή αναφορικά με την προαιρετικότητα της ισχύος του ισλαμικού νόμου στη Θράκη, σχολίασε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο πρώην Υπουργός και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του κ. Πεταλωτή και την τοποθέτησή του στο θέμα της Σαρίας:

«..ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ – ΣΑΡΙΑ

Για την πολιτική συμπεριφορά του Τσίπρα έχω πει πολλά και θα συνεχίσω να λέω. Οι οπαδοί του όταν ο Πρωθυπουργός Παπανδρέου επισκέφθηκε την Κομοτηνή για να μιλήσει σε Αναπτυξιακό Συνέδριο βρισκόταν απέναντί του συντασσόμενοι με “αγανακτισμένους” πετροβόλους. Ενδιάμεσα, επισκέφθηκε την Κομοτηνή και σε κύματα λαϊκισμού μιλούσε για πούλημα του νερού, της ΔΕΗ και της Κομοτηνής. Σήμερα ως Πρωθυπουργός θυμήθηκε ότι “πρέπει να σταματήσουμε το αυτομαστίγωμα” και αράδιασε έργο ανύπαρκτο.

Παρόλα αυτά, σήμερα εξήγγειλε μια θετική καταρχήν και πολύ σημαντική μεταρρύθμιση. Περιορίζει τις δικαστικές αρμοδιότητες του Μουφτή σε μεγάλο βαθμό, αγγίζοντας τον πυρήνα της Σαρίας. Οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν σίγουρα. Και είναι πολλές. Είναι όμως ένα σημαντικό βήμα προς την αποκατάσταση του Δικαίου και για την παύση επιτέλους μιας απαράδεκτης μεταχείρισης που δεν αφορά μόνον την μειονότητα, έχει να κάνει με την τήρηση του Συντάγματος σε μια ευρωπαϊκή χώρα, που για ένα μέρος των πολιτών της επεφύλασσε την τύχη αναχρονιστικών διατάξεων και μάλιστα στους ευαίσθητους τομείς του οικογενειακού και κληρονομικού Δικαίου. Για όσους από εμάς αναδείξαμε επιστημονικά, κοινωνικά και πολιτικά το ζήτημα αυτό εδώ και χρόνια, τολμώντας και πρωτοπορώντας, είναι μια – υπό επιφυλάξεις – δικαίωση. Το θέμα ήδη ωρίμασε και πολύ σωστά τείνει να ρυθμιστεί. Ο δεξιός συντηρητισμός της ΝΔ (που σίγουρα και πάλι θα αναδειχθεί) όσο και οι περίεργες εκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν κυβέρνηση, δεν επέτρεψαν να προχωρήσουμε.

Παρακολουθούμε όλους με ενδιαφέρον για ένα θέμα που χρειάζεται προσεκτική προσέγγιση, σεβασμό των πολιτών που τους αφορά και των Συνθηκών που υπέγραψε η χώρα …».

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et