İğdenin faydaları say say bitmiyor - Azınlıkça
Yaşam

İğdenin faydaları say say bitmiyor

İğdenin faydaları say say bitmiyor

İğdeyi seven çok sever ya da sevmeyen de ağzına sürmez. Ama faydalarını bilseniz belki fikrinizi değiştirirsiniz.

İğde ağacı kurak iklime dayanıklıdır ve köklerinde azot depolayabildiği için verimsiz topraklarda da yetişir. Ülkemizin hemen hemen her yerde bulunur. Farklı çeşitleri vardır.

İğde ağacı ilkbaharda sarı renkli ve kokulu bir çiçek açar. İğde meyvesi halk arasında pisat veya cışkan olarak da bilinir. Hem şekli hem de çekirdeği hurmaya benzer. İğde çekirdeklerinden tesbih de yapılmaktadır.

Böbrek rahatsızlıklarına iyi gelir ve böbrekleri çalıştırır. İshali keser, bağırsakları çalıştırır. Mideye iyi gelir. Ağız ve diş temizleyici özelliği vardır. egzamaya da iyi geldiği bilinir.

İğde çiğ olarak yenir ve çok dayanıklı olduğunda çok uzun süre bozulmadan saklanabilir. İğde alırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu meyvenin iç kısmının beyaz renkte olmasıdır. İçi kahverengileşmeye başlamışsa tüketilmemelidir. Ayrıca, kaynatarak iğde çayı da yapabilirsiniz.

5-6 tane iğdeyi bir bardak suda 5-6 dakika kısık ateşte kaynatarak çayını yapabilirsiniz. Bu çayı günde bir defa aç karnına içmelisiniz ve her gün taze olarak hazırlamalısınız.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et