İskeçe nerede, İskeçe hangi ülkede? İskeçe hakkında bilgiler - Azınlıkça
Yaşam

İskeçe nerede, İskeçe hangi ülkede? İskeçe hakkında bilgiler

İskeçe (Xanthi) şehri, düzenlenen karnaval nedeniyle yerli ve yabancı pek çok sayıdaki turistin de ilgisini çeken ve Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinde bulunan bir kenttir.

İskeçe Batı Trakya’da yer alan bir şehirdir. Trakya Dimokritos Üniversitesi nedeniyle bölgeye gelen öğrenciler şehir efnafına can suyu taşımaktadır.

İskeçe nerede?

İskeçe (Xanthi) Yunanistan’ın kuzeyinde bulunur ve Batı Trakya’da aynı adı taşıyan ilin merkezi bir kenttir. Osmanlı kaynaklarında Eskice, İsketye ve İskete isimlerinde kaydedilen İskeçe, isminin bilinen eski ismi “Skeča”dan geldiği düşünülür.

İskeçe, doğusundaki Gümülcine ve ileride bulunan Dedeağaç illeri ile beraber Yunanistan’da Batı Trakya Türklerinin yoğun olarak bulundukları bölgelerden biridir.

İskeçe hangi ülkede?

İskeçe, Yunanistan’ın kuzeyinde, Batı Trakya’da yer alan bir kenttir. Bulgaristan’a sınırı bulunan İskeçe ili, Türkiye’ye ise yaklaşık 130 km uzaklıkta bulunur.

İskeçe Aren Mahalle üzerinden şehir görüntüsü. (Xanthi)

İskeçe Hakkında Bilgiler

İskeçe’nin tarihi MÖ 870’li yıllara kadar dayanmaktadır. 1371 tarihinden itibaren Türklerin yerleştiği kenttir. Balkan Savaşları esnasında Bulgaristan egemenliğine girmiş, Birinci Dünya Savaşı sonucunda 1920 yılında halk oylamasıyla Yunanistan’a bırakılmıştır. Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan Lozan Antlaşması’nda yer alan nüfus mübadelesi kapsamına alınmayan şehirlerden birisidir.

Köklü tarihe sahip olan şehir, insanı da yormaz. Doğal güzellikleri ve gelenekleriyle beraber yılın her dönemi fazla sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlar. Şubat sonu veya mart ayının başında İskeçe Karnavalı düzenlenir. Eylül ayında ise Kasaba Festivali gerçekleşir ve şehirdeki hareketlilik artar. Ege Denizi’nin kuzeyinde yer alan plajları görülmeye değerdir. Taşöz Adası’na yakın konumu ile İskeçe yaz aylarında cıvıl cıvıl olmaktadır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et