Dünyanın en pahalı dondurması: Bir topu 6 bin 700 dolar - Azınlıkça
Yaşam

Dünyanın en pahalı dondurması: Bir topu 6 bin 700 dolar

Yeni bir dondurma, bir topu 6.700 dolara mal olan dünyanın en pahalı dondurması unvanını alıyor.

‘Victoria’ olarak adlandırılan dondurma, beyaz yer mantarı ve yenilebilir 23 ayar altın varakla yapılıyor ve şu anda Dubai’deki lüks bir restoranda satın alınabiliyor.

Victoria, nefis dondurma teklifleriyle tanınan Dubai merkezli restoranın üretimi.

Dondurma, Madagaskar vanilyası, İran’dan safran ve İtalya’nın Alba kentinden gelen nadir beyaz yer mantarı ile yapılıyor. Dünyanın en pahalı gıdalarından biri olarak kabul edilen yer mantarının kilogramı 3 bin doları buluyor.

Bu pahalı dondurmayı üretmek için beyaz yer mantarı vanilyalı dondurmaya ekleniyor ve yenilebilir 23 ayar altın varakla karıştırılıyor. Dondurma daha sonra, müşterilerin hatıra olarak saklayabilecekleri, tanınmış bir moda evinden bir kasede servis ediliyor.

Victoria, dünyanın dört bir yanındaki dondurma severlerin ve gurmelerin dikkatini çoktan çekti ve birçoğu aşırı fiyat etiketine inanmadığını ifade etti.

Öte yandan bazıları ise, abartılı dondurmayı, pek çok insanın yiyecek ve su gibi temel ihtiyaç maddelerine erişmek için hala mücadele ettiği bir dünyada aşırılık ve israfın sembolü olarak eleştirdi.

Eleştirilere rağmen, ‘Victoria’nın üreticileri lüks tatlı konusunda kayıtsız kalıyor ve bunun yalnızca en iyi ve en nadide malzemeleri kullanma taahhütlerinin bir yansıması olduğunu söylüyorlar.

Ayrıca Victoria’dan elde edilecek gelirin bir kısmının Dubai’deki hayırsever girişimleri desteklemek için kullanılacağını da belirtiyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Pahalılık dondurmayı da ‘vurdu’

Yunanistan’da pahalılık dondurmaları da ‘vuruyor’, genç ve yaşlıların en sevdiği tatların fiyatları esnafı endişelendiriyor.
Devamını oku...
Yaşam

Çin’de dondurmadan korona çıkınca açıklama geldi

Çin bütün dünyayı karantinaya alan koronavirüs salgınının çıktığı yer olarak bilinirken şimdi de dondurmada korona görülmesi üzerine bilim insanları açıklamalarda bulundu.
Devamını oku...