İtalya'da zeytinyağlı kahve satışı başlıyor: Sırada Yunanistan mı var? - Azınlıkça
Yaşam

İtalya’da zeytinyağlı kahve satışı başlıyor: Sırada Yunanistan mı var?

kahve capuccino
Foto: Capuccino - azınlıkça

Geniş bir kahve kültürünün bulunduğu İtalya’ya yayılmakta zorlanan Starbucks şirketi, ülkede kahvelerini sevdirebilmek için ‘zeytinyağı’ formülü icat etti

ABD merkezli kahve zinciri Starbucks, İtalya’da zeytinyağlı kahve satışına başlıyor. İtalyanca ‘yağlı’ anlamına gelen ‘Oleato’ adı verilen içeceklerin gelecek aylarda diğer ülkelerde de satışa sunulması planlanıyor. İtalya’dan sonra ilk sırayı Yunanistan mı alacak konusu ise netlik kazanmadı.

Starbucks’tan yapılan açıklamaya göre zeytinyağıyla demlenmiş kahve fikri, şirketin CEO’su Howard Schultz’un geçen yıl Sicilya’ya yaptığı seyahatte doğdu. Burada her gün bir kaşık zeytinyağı içme geleneğini duyan Schultz, sabahları kahvenin yanı sıra bir kaşık zeytinyağı da içmeye başladı.

Daha sonra zeytinyağını kahvesine katmayı denediğinde de ‘’leziz ve beklenmedik bir simya’’ ile karşılaştı. Bu tecrübeden esinle şirketin Seattle’daki merkezinde görevli içecek geliştirme ekibi, Sicilya’nın Partanna kasabasında üretilen zeytinyağıyla Starbucks kahvelerini bir araya getirdi.

Starbucks, uzun yıllar boyunca İtalya pazarına girme girişimlerinde bulunsa da geleneksel kahve ritüellerine bağlılığıyla bilinen İtalya’da ilk mağazasını ancak 2018’de açabilmişti.

Hakeza Starbucks şirketi kahve kullanımının çok yüksek olduğu Yunanistan’da da bir türlü tutunabilmiş değil.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...