Baş ağrısına neler iyi gelir? - Azınlıkça
Yaşam

Baş ağrısına neler iyi gelir?

Baş ağrısı hayatımızı olumsuz yönde etkileyen ve tedavi edilmezse yaşamı sınırlandıran rahatsızlıklardan biridir.

Baş ağrısına iyi gelen tedaviler, kişinin baş ağrısı türüne ve nedenine bağlı olarak değişebilir. Fakat genel olarak baş ağrısının belirtilerini azaltmak için kullanabileceğiniz bazı yollar şunlar olabilir:

Ağrı kesici ilaçlar: Aspirin, ibuprofen, acetaminophen gibi over-the-counter ilaçlar, baş ağrısının belirtilerini azaltabilir.

Kişisel önlemler: Baş ağrısı geçirmekte olan bir kişi, güneş ışığından ve sesli ortamlardan kaçınmak, düzenli egzersiz yapmak, yeterli miktarda uyku almak, ve stresten uzak durmak gibi önlemler alabilir.

Fiziksel tedavi: Masaj, akupunktur, gibi fiziksel tedavi yöntemleri baş ağrısının belirtilerini azaltabilir.

Psikolojik tedavi: Baş ağrılarının psikolojik nedenleri varsa, psikolojik tedavi yöntemleri, özellikle de yapılandırılmış eğitim programları ağrının belirtilerini azaltabilir.

Medikal tedavi: Baş ağrısının belirli bir nedeni olduğunda, bu nedeni ortadan kaldıran medikal tedaviler de ağrının belirtilerini azaltabilir. Örneğin Migren için triptanlar ve kronik baş ağrısı için botox enjeksiyonları ağrınızı azaltabilmektedir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Baş Ağrısını Geçiren 5 Etkili Yöntem

Günlük hayatın stresi, yoğun iş temposu ve çevresel faktörler baş ağrısının en yaygın nedenleri arasında yer alıyor. Peki, baş ağrısını hafifletmek için neler yapılabilir?
Devamını oku...
Yaşam

Baş ağrısının nedenleri neler olabilir?

Baş ağrısı, dünyanın en yaygın sağlık sorunlarından biridir. Yaşamlarının herhangi bir döneminde insanların %75’inden fazlası baş ağrısı çeker.
Devamını oku...
Yaşam

Baş ağrısı nasıl geçer?

Baş ağrısı, hemen hemen herkesin hayatında bir kez yaşadığı yaygın bir rahatsızlıktır. Birçok farklı faktör baş ağrısına neden olabilir.
Devamını oku...