Evden çalışma geldi, hamileler arttı: Nüfusu azalan ülkeler için çözüm olabilir - Azınlıkça
Yaşam

Evden çalışma geldi, hamileler arttı: Nüfusu azalan ülkeler için çözüm olabilir

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) salgınlara karşı işyeri yerine evden çalışma uygulaması başladığından bu yana hamilelik oranlarının arttığı görüldü.

Küresel salgın Kovid-19 nedeniyle neredeyse bütün büyük şirketler ofise gitmek yerine evden çalışma uygulamasına dönmüştü. Evden çalışma başlayınca birçok ülkede doğurganlık oranlarında artış tespit edildi. Yapılan araştırmalar ABD’de hamilelik vakalarının yüzde 6,2 arttğını ortaya çıkardı. Uzmanlar nüfusu azalan ülkeler için evden çalışma modelinin nüfusun artışı için bir çözüm olabileceğini düşünüyorlar.

Ulusal Ekonomik Araştırmalar Bürosu ABD’li annelerin doğurganlık oranının 2015-2019’a göre Kovid-19 döneminde evden çalışma nedeniyle yüzde 6,2 arttığını açıkladı. Çalışmada ayrıca, doğum oranlarındaki artışın, ilk kez anne olanlarda ve üniversite mezunu kadınlarda daha belirgin olduğu ifade edildi.

Öte yandan araştırma sonuçlarına göre uzmanlar evde çalışma modelinin ebeveynlere hamilelik ve çocuk büyütme sürecinde daha fazla zaman ve esneklik sağladığına vurgu yaparak, bunun daha zengin ülkelerde görülen doğum oranlarındaki düşüş sorununa uzun vadede bir çözüm olabileceğini düşünüyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et