Buzdolabı kapağına asla koyulmaması gereken 5 yiyecek - Azınlıkça
Yaşam

Buzdolabı kapağına asla koyulmaması gereken 5 yiyecek

Buzdolabında yeni satın aldığımız şeyleri düzenlemek basit bir işlem gibi görünebilir, ama aslında öyle değil.

Raflardan ve kasalardan kapağa kadar çeşitli ürünleri yerleştirdiğimiz yer, gıda güvenliği ve uygun muhafaza ile ilgili önemli. O yüzden özellikle kapağa koyduklarımıza dikkat etmekte fayda var.

Buzdolabı raflarımızda ve kasalarımızd sıcaklık genellikle sabit kalırken, buzdolabı kapağı sıcaklık dalgalanmalarına maruz kalmaktadır. Buzdolabının kapağını her açtığımızda içindekiler sıcak havaya maruz kalıyor. Bu nedenle, oraya koyduğumuz gıdaların bozulma riski daha yüksektir, dolayısıyla sıcaklıktaki değişiklikleri kabul edebilecekleri orada saklamak iyidir.

  • Süt

Büyük süt şişelerini kapağa yerleştirmek daha uygun olabilir ama yapmamalıyız. Soğuk havalar mikropların büyümesine neden olur, bu nedenle sütü kapakta tutmak, sürekli bozulma riski altında olduğu anlamına gelir. Bunun yerine süt, sıcaklığın daha soğuk olduğu buzdolabının arkasında saklanmalıdır.

  • Yumurta

Çoğu buzdolabının yumurta kapları buzdolabının kapağında olmasına rağmen, orada saklamak da iyi değildir. Yumurtalar, sıcaklığın daha stabil olduğu kapalı bir rafta saklanmalıdır. Aslında, orijinal kağıt kutularında kalmaları onları nem kaybından ve diğer yiyeceklerden koku almalarından korur ve daha da iyidir.

  • Kırmızı et ve tavuk eti

Ne zaman çiğ et veya tavuk eti ile uğraşıyorsak, kimsenin hastalanmaması için düzgün bir şekilde işlememiz önemlidir. Çiğ et ve tavuk eti ambalajlarında, temas ettikleri takdirde diğer gıdalara bulaşabilecek sıvılar vardır. Bu yüzden onları asla kapağa koymuyoruz çünkü bu sıvılar kolayca dökülebilir. Ayrıca açılıp kapanan ve sıcaklık dalgalanmaları olan kapakta güvenli olmadıkları da doğrudur. Bu yiyecekler için en iyi yer buzdolabının alt rafıdır ve sıvı sızıntılarını önlemek için plastik sargıya çok sıkı sarılmalı veya hava geçirmez bir kapta kapatılmalıdır.

  • Meyve ve sebze

Meyvelerimizi buzdolabının kapağından almak daha kolay olabilir ama meyve ve sebzemiz için kesinlikle daha iyi bir yer var. Buzdolabınızın özel kasaları. Ve modern bir buzdolabımız varsa, kasaların nemini de ayarlayabiliriz (meyveler daha düşük neme ihtiyaç duyarken sebzeler daha yüksek neme ihtiyaç duyar). Yani iki ayrı kasamız varsa, biri meyve, diğeri sebze için olabilir. Tek kasamız varsa, ekstra nemli olacak şekilde ayarlayarak meyveleri kasanın dışında, sebzeleri içeride saklayabiliriz.

  • Peynir

Meyve ve sebzelerde olduğu gibi, modern buzdolaplarında da ekstra soğuk havanın geçtiği ve onları dondurmadan çok soğuk tutmak için özel bir peynir kasası bulunur, bu da peynirler için idealdir. Taze kesilmiş etlerimizi de bu kasada saklıyoruz.

Son olarak, buzdolabı kapağına ne koymalıyız?

Ketçap, mayonez ve hardaldan şuruplara, soya sosu ve turşulara kadar soslar ve şuruplar için doğru yer. Ayrıca soğuk içmeyi tercih ettiğiniz meşrubatları da oraya koyabilirsiniz. Tüm bunların ortak noktası, süpermarket rafında uzun ömürlü olmaları, böylece buzdolabı kapağının açılıp kapanmasındaki sıcaklık dalgalanmalarına dayanabilmeleridir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yaşam

Telefonlar virüs ve mikrop yuvası: Nasıl temiz tutulur?

Mikropların ve hastalıkların yayılmasını önleme konusunda bilim insanları özellikle cep telefonlarının temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.
Devamını oku...
Yaşam

Limon dilimiyle uyuyun, zinde kalkın

Yemeklerde ve özellikle salatalarda kullandığımız limonun sağlığa pek çok faydası biliniyor.
Devamını oku...
Yaşam

Yemek yedikten sonra bu 5 şeyi yapmayın!

Hepimiz bir koşuşturma içinde yaşarız ve birçok şey için zamanımız yoktur. Bu da aslında günlük rutinimizi etkiler.
Devamını oku...