Yunanistan’da sigarayı bırakanlarla ilgili ilginç araştırma - Azınlıkça
Yaşam

Yunanistan’da sigarayı bırakanlarla ilgili ilginç araştırma

Yunanistan’da sigarayı bırakanlarla ilgili ilginç araştırma

Yunanistan’da elektronik sigara kullanıcılarıyla ilgili yapılan ilk araştırmadan elektronik sigaranın kamu sağlığına önemli bir fayda sağladığı belirlendi.

Araştırma başkent Atina’nın içinde yer aldığı Attiki ilinde Onasios Kalp Cerrahisi Merkezi, Kamu Sağlığı Ulusal Okulu ve Patra ile Makedonya Üniversiteleri tarafından 4.050 kişi üzerinden yapıldı.

Araştırma sonuçlarına göre elektronik sigara kullananların %62,2’si sigarayı bıraktığını beyan ederken, elektronik sigara kullananların %98,3’ünün eski veya halihazırda sigara kullanıcıları olduğu kaydedildi. Araştırma sorumlularından Dr. Konstantinos Farsalinos konu hakkında yaptığı değerlendirmede “Yunanistan bugüne kadar elektronik sigara kullanarak sigarayı bırakanlar konusunda dünyada en başarılı örnek. İngiltere’de elektronik sigara kullananların %52’sinin sigarayı bıraktığı kısa bir süre önce açıklanırken, biz Yunanistan’da %60’ı aşmış durumdayız” ifadelerini kullandı.

Ancak her halükarda sigara Yunanistan’da ciddi sorun olmaya devam ederken, nüfusun %32,7’si sigara içiyor.

Araştırmadan ayrıca elektronik sigaranın sigara içmeyenler için cazip olmadığı sonucu da ortaya çıkarken elektronik sigara kullananların sadece %1,7 gibi az bir kesiminin daha önce hiç sigara içmediği belirlendi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.