Mesti otoban gişesi 31 Ağustos’ta faaliyete geçiyor - Azınlıkça
Yaşam

Mesti otoban gişesi 31 Ağustos’ta faaliyete geçiyor

Mesti otoban gişesi 31 Ağustos’ta faaliyete geçiyor

Aralarında Rodop ile Evros illeri arasında buluna Mesti (Kösemescit) otoban gişesinin de yar aldığı 38 otoban gişesinin faaliyete geçmesine yönelik ortak Bakanlık kararı imzalandı.

Maliye Bakanı Tsakalotos ile Ulaştırma Bakanı Spirtzis tarafından hazırlanan ortak bakanlık kararı 29 Mayıs tarihli resmi gazetede yayınlarken, karar kreditörlerin taleplerinden birini oluşturuyor.

Ortak bakanlık kararı doğrultusunda Mesti, Pamvotida, İeropigi ve Evzonon’a kurulacak yeni otoban gişelerinin çalışmaya başlama tarihi olarak 31 Ağustos 2017 belirlendi. Siatitsa otoban gişesi 1 Kasım’dan itibaren çalışmaya başlayacakken, Selanik, Asprovalta Kavala ve Strimoniko’daki gişelerin ise 10 Ekim’den itibaren çalışması bekleniyor.

Ardanio ve diğer 20 yan otoban gişeleri için ise açılma tarihi olarak 1 Kasım öngörülüyor. Egnatia otobanı üzerinde bugün için 8 otoban gişesi bulunurken, bunlardan ikisi yani Yassıköy (İasmos) ve Mustheni otoban gişeleri Batı Trakya’nın da içinde yer aldığı Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti sınırları içerisinde yer alıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et