Bill Gates: Bir sonraki pandemiden bu kadar şanslı olmayabiliriz - Azınlıkça
Yaşam

Bill Gates: Bir sonraki pandemiden bu kadar şanslı olmayabiliriz

Microsoft’un kurucusu Bill Gates

Bill Gates yine küresel koronavirüs Kovid-19 ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Gates, dünyanın Kovid-19 nedeniyle şanslı olduğunu söylerken, “Çok daha ölümcül olabilirdi” dedi.

Koronavirüs pandemisi ile ilgili yaptığı konuşmalarla sık sık gündeme gelen Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Covid-19 ile ilgili yeni bir beyanat verdi. Gates, dünyanın Covid-19 nedeniyle şanslı olduğunu söylerken, “Çok daha ölümcül olabilirdi” diye konuştu.

New York’ta düzenlenen bir etkinliğe katılan Gates, bir sonraki küresel salgın sırasında benzer şanslara güvenmememiz gerektiği konusunda uyardı. Microsoft’un kurucusu, “çok daha yüksek bir ölüm oranına sahip başka bir virüs ortaya çıkarsa, örneğin yüzde 5 can kaybı görülürse toplumun sonu olabilir” dedi.

CNNTÜRK’te yer alan habere göre Bill Gates, virüsün daha da yıkıcı olmadığı için insanlığın şanslı olduğuna söylerken, “Çok daha ölümcül olabilirdi” diye konuştu. Verdiği demeçte Gates, “Söylemeliyim ki, bu pandemide dünya çapında 20 milyon, ABD’de bir milyon can kaybı var ve çok daha ölümcül olabilirdi” derken, “Vaka başına ölüm oranının yüzde 0,2 olduğu için şanslıyız” ifadelerini kullandı.

Microsoft’un kurucusu, “Daha yüksek bir ölüm oranına sahip başka bir virüs ortaya çıkarsa, örneğin yüzde 5 can kaybı görülürse toplumun sonu olabilir” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünya Sağlık Örgütü, Kovid-19'un artık küresel acil durum olmadığını ilan etti

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Covid-19’un küresel sağlık acil durumu sona erdi” diyerek umutlu bir açıklama yaptı. Öte yandan Ghebreyesus, Covid-19’un küresel sağlık tehdidi olarak sona ermediği uyarısında bulundu.
Devamını oku...
Yaşam

Bill Gates: İneklerin çıkardığı metan gazları, dünyanın en büyük sorunlarından biri

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, küresel ısınmadaki payları nedeniyle, ineklerin çıkardığı gazların dünyanın en önemli sorunlarından biri olduğunu söyledi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD 5 yaş altı çocuklar için Covid-19 aşısına onay verdi

ABD İlaç ve Gıda Dairesi (FDA), Pfizer/BioNTech ve Moderna ilaç firmalarının 5 yaş altı çocuklar için geliştirdiği Kovid-19 aşısının kullanımına onay verdi.
Devamını oku...