Ölümcül hastalığı olmamasına rağmen ötanazi ile yaşamına son verdirdi - Azınlıkça
Yaşam

Ölümcül hastalığı olmamasına rağmen ötanazi ile yaşamına son verdirdi

2015’te alınan karar doğrultusunda yurttaşlarına ötenazi hakkı tanıyan Kolombiya’da ilk defa br kişi ölümcül hastalığı olmamasına rağmen kronik hastalığı nedeniyle ötenazi hakkını kullanarak yaşamına son verdi.

Son 7 yıldır ölümcül hastalığı bulunan 178 kişinin ötanazi ile yaşamını sonlandırdığı Kolombiyada, 60 yaşındaki bir kişi ölümcül hastalığı olmamasına karşın ötanazi ile yaşamına son verdi.

Kolombiya’da 60 yaşındaki Victor Escobar herhangi bir ölümcül hastalığı bulunmamasına karşın yasayla düzenlenen ötanazi ile yaşamına son veren ilk kişi oldu.

Kolombiya Anayasa Mahkemesi, 1997 yılında ötanazi uygulanmasına uygulanan cezaları belli şartlar altında kaldırdı. Mahkeme 2014 yılında da ötanazi sürecinde yönetmelik hazırlanmasını istedi. Ülkede yapılan düzenlemelerin ardından ölümcül hastalığı bulunan bir kişi 2015 yılında ötanazi ile hayatını sonlandırdı.

Kronik akciğer rahatsızlığı bulunan Victor Escobar ise ölümcül hastalığı olmamasına karşın ötanazi seçeneğini kullanan ilk kişi oldu. İki yıl boyunca ötanazi hakkı için mücadele eden Escobar, bir video mesaj yayınladı.

‘Onurlu bir ölüm isteyenler için verdiği savaşı kazandığını’ ifade eden Escobar, “Elveda demiyorum, sonra görüşürüz” sözleri ile video mesajını bitirdi.

Escobar’ın avukatı, hastanın sahip olduğu kronik rahatsızlık nedeniyle yaşam kalitesinin çok düştüğünü öne sürdü.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et