Uğur Şahin: Omikron için yeni aşıya ihtiyaç var, hazırlıyoruz - Azınlıkça
Yaşam

Uğur Şahin: Omikron için yeni aşıya ihtiyaç var, hazırlıyoruz

BioNTech'in Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Uğur Şahin.

BioNTech CEO’su Profesöz Uğur Şahin Yunanistan’da da bir vaka kayda geçirilen Omikron varyantı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tüm dünyada kısıtlamalara neden olan Omikron varyantının aşılı kişileri de enfekte edebileceğini söyleyen Şahin, yeni bir Kovid-19 aşısına ihtiyaç duyulacağını söyledi.

Koronavirüse karşı ilk mRNA aşısını geliştiren Alman BioNTech şirketinin kurucuları olan Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Reutes tarafından düzenlenen çevrimiçi konferansta konuştu.

Profesör Uğur Şahin, Omicron varyantıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kovid-19’a karşı bir yeni aşıya ihtiyaç olacağını dile getiren Şahin, “Öne çıkan soru buna ne zaman ihtiyacımız olacağı. Var olan aşımızı Omikron varyantına hızlı bir şekilde uyarlamak için yeterli vakte sahibiz” dedi.

Yeni varyantla ilgili gelmesi beklenen çok sayıda veri olduğunu kaydeden Şahin, “Durumun ne kadar acil olup olmadığını anlamaya çalışıyoruz. Uyarlanmış aşı gelecek yıla hazır olabilir” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Şahin ve Türeci: Kansere karşı mRNA aşıları 2030’a kadar hazır olabilir

BionTech’in kurucaları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, kanseri hedef alan mRNA aşılarının 2030’a kadar hazır olabileceğini söylediler.
Devamını oku...
Yaşam

Biontech: Kanser aşımız, pankreas kanseri hastalarıyla ilk deneyde önemli başarı elde etti

Kansere karşı mRNA aşıları geliştiren ve son dönemde koronavirüs aşıları nedeniyle adlarını duyuran Uğur Şahin ile Özlem Türeci’nin geliştirdiği mRNA teknolojili aşılar 16 pankreas hastası denekte kullanıldı. Deneylerde aşılardan 8’i tümör hücrelerine karşı antikor geliştirdi. Aşı yapılan hastaların yarısında 18 ay sonra kanser saptanmadı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

BioNTech'in 2021 kazancı 10 milyar evroyu geçti

Kovid-19 aşısını ilk geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in 2021’deki net karı, aşı satışlarıyla 10,3 milyar evroya yükseldi.
Devamını oku...