Casus yazılıma karşı Apple'dan acil güncelleme geldi - Azınlıkça
Yaşam

Casus yazılıma karşı Apple’dan acil güncelleme geldi

Dünya devi Apple, araştırmacıların bir güvenlik açığını tespit etmesinin ardından iPhone cep telefonları için acil güncelleme uyarısı yayınladı ve kullanıcılarının yüklemesini istedi.

Siber korsanların herhangi bir linke dahi tıklamadan yani sizin haberiniz olmadan telefonlara sızarak casus yazılım yükleyebildiğinin ortaya çıkmasının ardından teknoloji devi, bu açığı kapatacak bir yama hazırladığını duyurdu.

Açıklamada casus yazılımın adı verilmedi. Fakat Toronto Üniversitesi’nin Citizen Lab araştırma merkezi “tıklamasız” (zero-click) olarak adlandırdıkları açık sayesinde İsrailli yazılım şirketi NSO Group’un geliştirdiği Pegasus casus yazılımının Suudi Arabistanlı bir aktivistin iPhone’una mesajla bir resim dosyası göndererek sızıldığını tespit etmişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'daki casus yazılımla yapılan dinlemeler, 'siyasi stratejinin parçası’

Avrupa Parlamentosu soruşturma komitesinin (PEGA) raportörü Sophie In ‘t Veld Yunanistan kamuoyunu sarsan casus yazılım kullanılarak telefon dinleme yapılması konusundaki taslak raporunun ana noktalarını Salı günü yaptığı basın açıklamasıyla gazetecelere açıkladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Apple’ın harita arabası Batı Trakya’ya geliyor

Ulusal karayolu ağının her yolunu ‘tarayan’ ve veri toplayan özel tasarlanmış Apple arabaları 7 Mart 2022 itibariyle Yunanistan’da.
Devamını oku...
Yaşam

iPhone kullanıcılarına bedava depresyon testi

Günümüzde insanların en çok maruz kaldığı stres ve moral bozukluğuna karşı Apple’ın, iPhone cep telefonları için yeni bir teknoloji üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. iPhone yeni özelliğiyle depresyonda olduğunuzu tespit edebilecek.
Devamını oku...