Facebook’tan yeni arama özelliği geliyor - Azınlıkça
Yaşam

Facebook’tan yeni arama özelliği geliyor

Yunanistan’da açık ara liderliğini sürdüren sosyal medya devi Facebook, ana uygulamasında sesli ve görüntülü görüşme yapılmasına imkan tanıyan bir özelliği test etmeye başladı.

Bu özellik, Messenger’ın bypass edilmesine yol açacak gibi görünüyor. Facebook, neden böyle bir özellik üzerinde çalıştığına dair net bir açıklama ise yapmadı.

Facebook’un üzerinde çalıştığı yeni özellik, ilk kez Bloomberg tarafından duyuruldu. Daha sonra The Verge, Facebook’tan konuyla ilgili bilgi talebinde bulundu. Bir Facebook sözcüsü tarafından yapılan açıklamalarda, Messenger’ı bypass edecek özelliğin test edildiğini doğruladı. Sözcüye göre Facebook’un ana uygulamasına sesli ve görüntülü görüşme imkanı tanıyan özellik, başta ABD olmak üzere pek çok ülkede test ediliyor.

Facebook, 2019 yılında da benzer bir özelliği test etmişti. Şirket, bu özellik kapsamında Facebook üzerinden mesajlaşmayı mümkün kılmıştı. Ancak daha sonra, bu özellikle ilgili hiçbir gelişme yaşanmadı. Şirket, bir grup kullanıcı ile test ettiği özelliği sessiz sedasız devre dışı bıraktı. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Facebook ve Instagram, Avrupa'da Reklamsız Abonelik Seçeneği Sunuyor

Meta Platforms Inc., Avrupa Birliği (AB), Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) ve İsviçre’de yaşayan kullanıcılarına Facebook ve Instagram’ı reklamsız bir şekilde kullanabilecekleri bir abonelik seçeneği sunacağını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

AB'de sosyal medya kanunu hazırlığı: Gerçek hayatta yasaksa, internette de yasak

osyal medya platformlarında nelerin yapılabileceği ve nelerin yapılamayacağı konusunda Avrupa Birliği’nde yeni bir yasa konusunda anlaşmaya varıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sosyal medyada linç edilmişti: Skroutz’tan açıklama geldi

Dünyaca ünlü internet üzerinden alışveriş devi Skroutz, Yunanistan’da sosyal medya üzerinden aleyhine başlatılan kampanyayla ilgili açıklamada bulundu.
Devamını oku...