Uğur Şahin: Üçüncü doz vurulmadan olmaz... - Azınlıkça
Yaşam

Uğur Şahin: Üçüncü doz vurulmadan olmaz…

BioNTech'in Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Uğur Şahin.

BioNTech koronavirüs aşısını bulan Profesör Dr. Uğur Şahin, aşıda üçüncü doz vurulması çağrısında bulundu.

Pfizer ile koronavirüs aşısı geliştiren BioNTech’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Uğur Şahin, ABD’de Boston Globe Media’nın düzenlediği etkinlikte konuştu.

Şahin, dünyanın, destekleyici üçüncü düz mRNA aşıları olmadan koronavirüs salgının kontrol altına alamayacağını söyleyerek, “Günün sonunda hedefimiz ve en önemli olan şey salgını kontrol altına almak. Ve bunu üçüncü doz destekleyici aşı olmadan gerçekleştiremeyiz. Bu benim çok sıkı savunduğum görüşüm” dedi.

Şahin, “Aşı olduktan dört ile altı ay sonra antikor seviyelerinin düştüğüne dair kanıtlar var. Şunu belirtmek gerekir ki, aşı olanların Covid-19 enfeksiyonunu ağır geçirdiğini söyleyemeyiz. Fakat belli bir süre sonra aşının, ağır hastalığa karşı yarattığı korumada biraz azalma, çok ufak bir azalma olmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Şahin şöyle devam etti:

“Dolayısıyla üçüncü bir destek aşısı bağışıklığı yenilemeye, tam bağışıklık sağlamaya yardımcı olacaktır. Böylelikle kış mevsiminde aşı olanlar arasında hastalığın yayılmasını engelleyebiliriz.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Şahin ve Türeci: Kansere karşı mRNA aşıları 2030’a kadar hazır olabilir

BionTech’in kurucaları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, kanseri hedef alan mRNA aşılarının 2030’a kadar hazır olabileceğini söylediler.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Pfizer’in CEO’su Albert Burla ikinci defa koronaya yakalandı

Pfizer’in CEO’su Albert Burla yaptırdığı koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Burla iki ay içerisinde iki defa koronaya yakalanmış durumda.
Devamını oku...
Yaşam

Biontech: Kanser aşımız, pankreas kanseri hastalarıyla ilk deneyde önemli başarı elde etti

Kansere karşı mRNA aşıları geliştiren ve son dönemde koronavirüs aşıları nedeniyle adlarını duyuran Uğur Şahin ile Özlem Türeci’nin geliştirdiği mRNA teknolojili aşılar 16 pankreas hastası denekte kullanıldı. Deneylerde aşılardan 8’i tümör hücrelerine karşı antikor geliştirdi. Aşı yapılan hastaların yarısında 18 ay sonra kanser saptanmadı.
Devamını oku...