Diyanet’ten fetva: Kadın, ihtiyacını karşılamak için kocasının parasını rızası olmadan alabilir - Azınlıkça
Yaşam

Diyanet’ten fetva: Kadın, ihtiyacını karşılamak için kocasının parasını rızası olmadan alabilir

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı, evli bir kadının, eşinin kendisine şahsi ihtiyaçları için yeterli miktarda para vermemesi durununda, kadının haber vermeden kocasının cüzdanı veya cebinden para alabileceği fetvası verdi.

Türk Diyanet İşleri Başkanlığı, bir kadının ‘şahsi ihtiyaçlarını karşılamak için’ kendisine yeterince para vermeyen kocasının cebinden habersizce para alabileceğini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aylık dergisinde ‘Cimri koca’ karşısında kadının kendi kişisel masraflarını koruması ile ilgili fetva yer aldı.

Fetvada, “Kadın şahsi ihtiyacını karşılamak için kocasının parasını, rızası olmadan alabilir mi?” sorusuna cevap verildi. Diyanet, bir kadının kendisine yeterince para vermeyen kocasının cebinden habersizce para alabileceğini açıkladı.

Fetvada şöyle denildi:

“İslam dini, kocaya birtakım görev ve sorumluluklar da yüklemiştir. Bunlardan birisi de kocanın eşinin temel ihtiyaçlarını makul ve normal ölçülerde karşılama ve giderme görevidir.

Kadının zengin veya fakir, Müslim veya gayrimüslim olması sonucu değiştirmez. Ebu Süfyan’ın karısı Hind, Resulüllah’ın (s.a.s.) huzuruna gelerek ‘Ebu Süfyan cimri bir adamdır, ne bana ne de çocuklarına yeterli harcamada bulunmuyor. O görmeden malından alabilir miyim?’ diye sorduğunda Allah Resulü; ‘Kendine ve çocuklarına yetecek kadarını alabilirsin’ buyurmuştur. Koca, eşinin normal şahsi ihtiyaçlarını karşılamayı ihmal ederse kadın, ihtiyacı kadarını alabilir.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Hanefi mezhebinde, yengeç, kalamar, karides ve midye yenebilir mi?

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, “Yengeç, kalamar, ıstakoz, karides, midye, kurbağa vb. gibi deniz ürünleri yenilebilir mi?” sorusuna cevapta, Hanefi mezhebi için bu çeşit deniz ürünlerinin haram olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Suudi Arabistan Kurban Bayramı tarihi açıklaması yaptı

Suudi Arabistan devleti bu sene Kurban Bayramı’nın ilk gününün 20 Temmuz Salı günü idrak edileceğini duyurdu. Türk Diyanet İşleri de Kurban Bayramı’nın ilk gününün 20 Temmuz’da olacağını açıklamıştı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türk Diyanet İşleri Başkanı koronaya yakalandığını açıkladı

Koronavirüs salgını dünya çapında sürüyor. Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş koronavirüs Kovid-19’a yakalandığını açıkladı.
Devamını oku...