Nutella helal mi sorusuna iki cevap verdi - Azınlıkça
Yaşam

Nutella helal mi sorusuna iki cevap verdi

Batı Trakya’da Merenda’nın en büyük rakibi Nutella’dır. “Ben Merenda’dan vazgeçmem diyenler hala oldukça fazla olsa da, Nutella’nın Yunanistan piyasasında büyük bir pazar payı elde ettiği bilinen gerçek.

Dünya devi Nutella ile ilgili ilginç bir olay yaşandı. Twitter’dan yaptığı açıklama ile Nutella Müslümanları önce endişelendirdi sonra rahatlattı.

Ahval’deki habere göre Dünyanın en ünlü kakaolu fındık kreması olan Nutella sosyal medyada yaptığı bir açıklamayla önce Müslümanların kafalarını karıştırdı.

Nutella adına şirketin ABD Twitter hesabında bir kullanıcının “Nutella helal mi?” sorusuna “helal değiliz” cevabı verildi. Daha sonra yapılan paylaşımda ise ilk açıklamanın yanlışlıkla yapıldığı belirtildi.

İtalyan Ferraro çikolata firması tarafından üretilen Nutella adlı kakaolu fındık kreması bir kişinin sorusunu cevaplarken önce, helal olmadığını açıkladı. Sosyal medyadan sorulan soruya karşı ‘Hayır, helal değiliz’ yanıtının ardından firma hatasını düzelterek ikinci bir açıklamada bulundu.

@imjustsully adındaki bir kullanıcının Twitter’dan sorduğu soruya gelen bu yanıt çok sayıda tepki topladı.

İlk açıklamanın ardından Nutella’dan yeni bir paylaşım yapıldı ve Nutella’nın ‘helal’ olduğu belirtilerek söz konusu paylaşımın yanlışlıkla yapıldığı ifade edilip takipçilerden özür dilendi.

Firma, ”Dünya çapında satılan tüm Nutella, Helal tüketime uygundur. Nutella üreten endüstriyel tesislerin yüzde 90’ından fazlası halihazırda üçüncü bir kurum tarafından helal sertifikasına sahiptir ve geri kalan fabrikaları da helal sertifikalandırması sürecindeyiz. Daha önceki tweet’imizde yaptığımız hatadan dolayı özür dileriz” denildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Şeker yemeyi bırakınca 1 ay sonra vücudunuzda neler değişiyor?

Çocukluktan başlar şekerlemelerle tanışmamız. Merenda, serenata, su muhallebisi, krema derken yazın Kri Kri veya Evga dondurma ile devam eder tatlı sevgimiz.
Devamını oku...