Rüya neden görürüz? Rüya nedir? - Azınlıkça
Yaşam

Rüya neden görürüz? Rüya nedir?

Hepimiz uykuya daldığımızda rüya görürüz. Rüya az görenimiz olabilir ancak hiç görmeyen neredeyse yok gibidir.

Daha anne karnındaki bebeklerin bile rüya görebildikleri tespit edilmiştir.

Özellikle korkuyla uyandığımız rüyalara kabus denmektedir.

Her insan rüya görmektedir ancak herkes canının istediği rüyayı göremez.

Rüya, uykunun REM evresi denilen hızlı göz hareketleri evresi ile bağlantılı hem görsel hem de işitsel algı ve duygular duygulae bütününe denmektedir.

Bazı uzmanlar rüyanın, ruhun bedenden ayrıldığı zamanda yaşanan olayların bütünü olduğunu söylemektedir.

Kimi zaman uyandığınız an da sizler tüm gün etkisine alır kimi zaman da az önce gördüklerim neydi diye düşünür durursunuz…

Rüya, uykunun REM evresi denilen hızlı göz hareketleri evresi ile bağlantılı hem görsel hem de işitsel algı ve duygular duygular bütünüdür. Rüya anlamını biraz daha açacak olursak ruhun bedenden ayırlığı zamanda yaşanan olaylar bütünü de demek mümkündür. Her insan mutlaka rüya görür. fakat herkes istediği rüyayı göremez.

Rüyalarda yaşananlar tahmin edemeyeceğimiz kadar hızlı gerçekleşir. Çok kısa bir kaç saniyelik rüyalar sırasında bile çok uzun ve değişik olaylar görmekteyiz. Bu nedenle rüyada zaman kavramı oluşturmamaktadır. İnsanlar vücudu yorgun düşerek iç organların ve bünyenin tam anlamıyla zayıflaması sonucu halsizlik ve uyku ile birikte yarı uyanık şekilde hayaller görür. bunların tamamının düşüncelerinizle harmanlanması olayıdır rüyalarımız.

Daha net bir şekide ifade edecek olursak gün içinde yaşadıklarınız ana merkeze ulaştığında uyku anında sizler bunu harmanlayarak hayal şeklinde görüntüler görüyorsunuz.

Yapılan araştırmalar görülen rüyaların bir çoğunun unutulduğunu ve yalızca bizleri üzen ya da çok etkileyen hayallerinde hatırlandığını ortaya koymuştur.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et