Renkleri kullanarak duygularınızı kontrol edin - Azınlıkça
Yaşam

Renkleri kullanarak duygularınızı kontrol edin

Araştırmalar, enerji ihtiyacınız olduğunda kırmızı renkli bir nesneye bakmanızın bile canlanmanıza yardımcı olacağını ortaya koyuyor.

Aşk acısına kırmızı, gerginliğe mavi renk iyi geliyor.

RENKLERİN İNSAN PSİKOLOJİSİ ÜZERİNE ETKİSİ ÜZERİNE YAPILAN ÇALIŞMALAR VAR. SİZCE ENERJİK OLMAK İÇİN HANGİ RENGİ KULLANALIM?

Araştırmalara göre, enerji ihtiyacınız varsa, kırmızı renkli bir nesneye bakmanız bile canlanmanıza yardımcı oluyor. Enerji düzeyinizi artırmak için, giysinize kırmızı bir aksesuar ekleyin. Evinizde bir duvarı kırmızıya boyayın.

SAKİNLEŞMEK İÇİN…

istiyorsanız, parlak beyaz renklerden uzak durmalısınız. Uyku sorununuz varsa, yatak odanızda ağırlıklı renk beyaz olmamalı. Beyaz, renksizliktir… ancak çok güçlü bir etkisi vardır. Bu yüzden, örneğin mavi daha rahat uyumanıza yardımcı olur. Aynı şekilde yeşil de. Yeşil ve mavi sakinleştirir. Yatak odaları için önerim, pastel mavi ve pastel yeşil tonlar.

AŞK SORUNLARINIZ VARSA…

O zaman hemen kendinizi toplayın ve dışarıya çıkın. Siz insanları görün, insanlar da sizi görsün. Dışarıya çıkarken kırmızı giyin ki herkes size baksın. Unutmayın, herkes kırmızı elbiseli bir kızla dans etmeye can atar. Kırmızı renk kullanan, örneğin bir kravat veya aksesuar, erkekler de kadınların dikkatini çeker. Kalbiniz kırıldıysa, evde gri pijamalarınızla oturup ağlayacağınız yerde, gri giysileri fırlatın. Kırmızılı bir şeyler giyip, kendinizi sokağa atın.

SEVGİLİ HAYATI CANLANDIRMAK İÇİN

Her zaman kırmızı…

BİR SINAVA HAZIRLANIYORSANIZ…

Tabi ne çalıştığınıza da bağlı. Benim kızım gibi tıp okuyorsanız, sakinleştirici bir odanız olmalı. Odaklanmak için gri, yeşil, mavi gibi sakinleştirici renklerin olduğu bir mekanda çalışın. Ancak, yaratıcı konular üzerinde çalışıyorsanız, sarıyı tercih edin. Sarı ve turuncu yaratıcı enerjinizin artmasına destek olur.

ÇOK KIZGINSANIZ… Sakinleşmek istiyorsanız yeşil ve mavi. Siz de kavga etmek ve mücadeleci olmak istiyorsanız, siyah veya kırmızıyı seçin

SİZİN GARDROBUNUZDA EN ÇOK HANGİ RENK VAR?

Siyah. Ama, her zaman kendimi neşelendirmek için eşarp benzeri bir aksesuarla ona renk katarım. Büyük şekilli, karmakarışık renklerdeki tasarımlardan uzak dururum.

İNCE GÖRÜNMEK İÇİN.. En garantili seçim siyah renk.

BİR ODAYI DAHA BÜYÜK GÖSTERMEK İÇİN…

Uzun göstermek için, karşılıklı iki duvarı koyu, diğer ikincisiyse açık renklerle boyayarak geniş bir hacim hissi verebilirsiniz. Farklı renkler, odayı daha ince ve uzun gösterir. Açık renkler seçerseniz bulunduğunuz mekan daha geniş görünür. Bir odayı sıcak ve samimi bir hale getirmek istiyorsanız, koyu tonlar kullanarak bu algıyı yaratabilirsiniz.

BEBEK ODALARINDA HANGİ RENKLER OLMALI..

Anne-babalar uçuk pembe ve mavinin bebekler için en uygun renk olduğunu düşünürler. Oysa bebeklerin yaratıcı olmaları için açık ve parlak renklere ihtiyacı vardır. Bebek odalarında Yeşil, kırmızı gibi renkler kullanmak yararlı olur.

EN SEVDİĞİNİZ RENK…

Siyah ve beyaza bayılırım

EN SEVMEDİĞİNİZ RENK…

Gri Son yıllarda tasarımcılar gir tonları kullanmayı çok sever oldular. Bence, gri çok zor bir renk. Donuk. Cildin rengini söndürüyor. Başka renklerle birlikte canlandırılması gerekiyor.

HABERİ KAYNAĞINDAN OKUMAK İÇİN

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et