Saç dökülmesine ne iyi gelir? Saçlarınızın yeniden nasıl sağlıklı ve güçlü olur? - Azınlıkça
Yaşam

Saç dökülmesine ne iyi gelir? Saçlarınızın yeniden nasıl sağlıklı ve güçlü olur?

kuaför, saç

Hem erkekler hem de kadınlar için en büyük sorunlardan biri saç dökülmesidir.

İnsanın huzurunu kaçıran ve psikolojisini bozan saç dökülmesi durumunda yaşamınız da olumsuz etkileniyor.

Erkeklerde ve kadınlarda saç sökülmesi farklı nedenlerden kaynaklanabilir ve farklı bakım yapmak gerekir.

Erkeklerde saç dökülmesi genetik faktörlerden kaynaklanabileceği gibi stres, çevresel koşullar gibi nedenlerden de kaynaklanabilir. Erkeklerde saç dökülmesine ne iyi gelir sorusu saçları dökülen her erkek için kafa kurcalayan bir sorudur. Saçlarınızın dökülmesini önlemek için tamamen doğal ürünler kullanabilirsiniz. Saçlarınızın sağlıklı ve yıpranmalara karşı dayanıklı olması için uygulayabileceğiniz doğal bakım yöntemleri:

Çam Terebentin Yağı: Çam terebentin yağını kullandığınız şampuanın içersine 7-8 damla damlatabilirsiniz.

Avokado Yağı: Avokado yağı saçlara sürülerek iki saat kadar bekletilirse saçların güçlenmesine yardımcı olur.

Badem Yağı: Badem yağı ile haftada iki kez saç diplerine masaj yapmak saç dökülmesini önler.

Argan Yağı: Argan yağı saç dökülmelerinde çok etkilidir. Bu yağı da haftada birkaç kez kullanabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı: Saçları güçlendiren ve canlılık veren Hindistan cevizi yağı da saç dökülmeleri için kullanılabilir.

Biberiye Yağı: Saçların dökülmesini önlerken saçları güçlendiren bir yağdır. Saç dökülmesine ne iyi gelir erkek kısmında öne çıkan yağlardan biridir.

Aloe Vera: Aloe Vera bitkisi saç dökülmelerine karşı en çok kullanılan bitkilerden biridir.

Sarımsak-Zeytinyağı Karışımı: Bir çay bardağı zeytinyağı ile birkaç diş sarımsak ezilerek karıştırılır. Bu karışım saç diplerine masaj yaparak uygulanır. Daha sonra saçlar nemli bir havlu ile kapatılır ve beklenir. Bekletilebildiği kadar bekletilir. Son olarak saçlar ılık su ile yıkanır. Eğer sarımsak kokusu rahatsız etmesin istiyorsanız karışıma lavanta yağı ekleyebilirsiniz.

Isırgan Otu: Bir litre suya bir demet ısırgan otu eklenerek beş dakika kaynatılır. On beş dakika demlendikten sonra süzülür. Elde edilen ısırganlı su ile saçlar hafifçe yıkanır. Saçlar havluyla kurutulur. Saç dökülmesine ne iyi gelir kadın için sorulduğunda da ısırgan otu ilk sıralarda yer alır.

Özel Karışım: Isırgan otu, biberiye otu, adaçayı, dulavratotu ve şeftali yaprakları kaynamış suya atılır. Ve on dakika demlenmesi beklenir. Demlenen su soğuduktan sonra saçlar bu suyla yıkanır. Bu karışım haftada iki kez uygulanırsa saç dökülmesi önlenir.

Saç dökülmesi sorunu erkekler kadar kadar kadınların da çok sık yaşadığı bir sorundur. Yukarıda sıraladığımız saç dökülmesine iyi gelen doğal bitkisel yöntemler kadınlar için de faydalıdır.

Argan yağı, Hindistan cevizi yağı, üzüm çekirdeği yağı gibi tüm yağlar kadınlar için de saç dökülmesini önleyen yağlardır. Bunlara ek olarak kadınların kullanabileceği farklı bitkisel karışımlar da var:

Lavanta: Bir tutam lavantayı 2-3 su bardağı kaynayan suya ekliyoruz. Kısık ateşte beş dakika kaynatıyoruz. Demlendikten sonra süzüyor ve elde edilen suyu saçlarımıza sürüyoruz. Yarım saat beklettikten sonra saçlarımızı duruluyoruz.

Isırgan-Lavanta-Adaçayı Karışımı: 300 gram suyun içine birere çorba kaşığı ısırgan, lavanta ve adaçayı ekliyoruz. 8 dakika kaynattıktan sonra ılıyınca süzüyoruz. Elde ettiğimiz bu karışıma 1 çay kaşığı ısırgan yağı, yarım çay kaşığı kekik yağı ve bir tatlı kaşığı saf zeytinyağını ekleyerek blendırdan geçiyoruz. Lapa halindeki bu karışımı saç diplerine güzelce sürüp, streç filmle saçlarımızı kapatıyoruz. 2 saat beklettikten sonra saçlarımızı yıkıyoruz.

Sinameki-Zeytinyağı- Badem Yağı: Kaynatılmış sinameki otu, zeytinyağı ve badem yağını karıştırılarak saç elde edilen suyla yıkanır. Birkaç saat bekletildikten sonra durulanır. Bu karışım oldukça etkili bir karışımdır. Saçların uzamasına da yardımcı olur. Saç dökülmesine ne iyi gelir bitkisel olarak diyorsanız bu karışımı mutlaka denemelisiniz.

Doğum yaptıktan sonra 80 gün boyunca saçların dökülmesini normaldir. Bu bir geçiş dönemidir. Ve hormonlardan kaynaklanır. Bu dönemdeki saç dökülmelerinden dolayı paniğe kapılmanıza gerek yok. Doktorunuza bu konuyu danışabilirsiniz.

Doğumdan sonra saç dökülmesine ne iyi gelir sorusu aslında sizi kontrol eden doktorun yanıtlayabileceği bir sorudur. Sağlıklı olan bu olacaktır. Vitamin desteği ve diğer desteklerle bu geçiş dönemini atlatacaksınız.

Stres kaynaklı saç dökülmeleri için her şeyden önce stresin azaltılması gerekir. Stresten uzak durmak için kendinizi telkin etmelisiniz. Stresten saç dökülmesine ne iyi gelir diye baktığımızda stresi azaltmak için yapabileceklerinizi sıralayabiliriz:

  • • Uykularınıza dikkat edin.
  • • Kafeinli içeceklerden uzak durun.
  • • Sorunları büyütmeyin.
  • • Size iyi gelmeyen ortamlarda bulunmayın.
  • • Beslenmenize dikkat edin.
  • • Bol su tüketin.
  • • Her gün ılık suyla duş alın
  • • Yürüyüşlere çıkın.
  • • Yeşil çay için.

Stres birçok hastalığın temelini oluşturur. Bu sebeple mümkün olduğunca stresi azaltmak sağlık açısından önemlidir. Saç dökülmesinde sağlıklı beslenmenin artıları bugün araştırmalar tarafından kanıtlanmıştır. Uyun beslenme, su içimi ve spor gibi temel alışkanlıklar stresten uzak durmanız vücudunuza ve hatta saçlarınıza iyi gelir.

Saç dökülmesinde şampuanın etkisi sandığınız kadar fazla değildir. Tercih edeceğiniz şampuan tamamen doğal olmalı. Şampuan içinde Argan yağı, ısırgan otu gibi doğal bitki özleri olursa daha iyi olur.

Saç dökülmesine ne iyi gelir erkek şampuan açısından bakıldığında biotin içerikli şampuanlar debelendirilebilir. Ancak saç dökülmesi için bir uzmana görünmek ve bir şey kullanmadan önce uzman tavsiyesi almak daha akıllıca olacaktır. Her saç tipi için her şampuan uygun değildir. Saç tipinize göre, bitkisel içerikli şampuan tercih edebilirsiniz.

Saç dökülmesinde etkili olan kolay ve pratik saç maskeleri de var. Saç dökülmesine ne iyi gelir maske tarifleri de işinize yarayacaktır;

Yumurta Maskesi: Bir Yumurta, bir bardak süt, iki yemek kaşığı zeytinyağı, iki yemek kaşığı limon suyu karıştırılarak saça sürülür. Saç havlu ile kapatılarak yirmi dakika beklenir. Sonrasında kurutulur.

Muz maskesi: 2 adet muz, bir yemek kaşığı zeytinyağı, bir yemek kaşığı hindistancevizi yağı, bir yemek kaşığı bal aynı renk olana kadar karıştırılır. Saç diplerine güzelce sürülür. Beş dakika bekledikten sonra su ile durulanır.

Yoğurt Maskesi: Bir kap yoğurt, bir yemek kaşığı elma sirkesi, bir yemek kaşığı bal karıştırılır. Saç diplerinden uçlara doğru sürülür. On beş dakika bekletildikten sonra durulanır.

Avokado Maskesi: Bir avokado, yarım bardak süt, bir yemek kaşığı badem yağı, bir yemek kaşığı zeytinyağı bilendırda karıştırılır. Saçlara sürülür ve on beş dakika bekletilip durulanır.

HABERİ KAYNAĞINDAN OKUYUN

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Saçı kestirmek dökülmeyi önler mi?

Saç dökülmesi kadın ve erkeklerde farklılık göstermektedir. Kadınlar da daha çok altta yatan nedenler, erkeklerde ise genetik bir yatkınlığın söz konusu olduğu söylenebilir.
Devamını oku...
Yaşam

Kadınlarda saç dökülmesine ne iyi gelir?

Kadınların daha çok ilgisini çeken ve çokça önemsediği saçlarıdır. Dış etkilerden ya da herhangi nedenlerden saçlar yıpranır ve dökülür. Saç dökülmesi hatta kelleşmeye kadar giden üzücü bir sürece gidebilir.
Devamını oku...
Yaşam

Saç dökülmesine doğal çözüm: Ceviz kabuğu

Saç dökülmesine kimyasal maddelerdense, doğal çözümler daha etkili sonuçlar verebiliyor.
Devamını oku...