Kadınlarda saç dökülmesine ne iyi gelir? - Azınlıkça
Yaşam

Kadınlarda saç dökülmesine ne iyi gelir?

kuaför, saç

Kadınların daha çok ilgisini çeken ve çokça önemsediği saçlarıdır. Dış etkilerden ya da herhangi nedenlerden saçlar yıpranır ve dökülür. Saç dökülmesi hatta kelleşmeye kadar giden üzücü bir sürece gidebilir.

Saç dökülmesine sebep olan birçok etmen vardır. Kadınlarda bu çinko eksikliğinden olurken erkeklerde bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi irsi veya demir eksikliğinden kaynaklanmaktadır.

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Saçınızı taradığınızda tarakta veya elinizde gördüğünüz 1 avuç saç aslında o an kopup gelmemiştir. Yıpranma veya çinko eksikliği gibi sebeplerden dolayı ele gelen bu saçlar 1-2 ay öncesinde saç kökünden kopar ancak deri kanalında tutulur. Sadece deriden kopması için basitçe elinizle çekmeniz bile yeterli olacaktır. Doktorunuza danışarak öncelikle çinko veya demir değerlerinizi ölçtürmelisiniz ki saç dökülmesine karşı tavsiyeler verebilelim.

Saç Dökülmesine Karşı Tavsiyeler

Saçlarınız için test edilmiş, onay görmüş saç dökülmelerine karşı tavsiyeler sunalım.

Malzemeler:

2 kaşık terebentin yağı, 2 kaşık badem yağı, 3 kaşık zeytinyağı, 2 kaşık bal, 2 tane E vitamini kapsülü (Hapsa toz haline getirin ya da kapsülse kapsülü açıp tozunu kullanın.)

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Saçı kestirmek dökülmeyi önler mi?

Saç dökülmesi kadın ve erkeklerde farklılık göstermektedir. Kadınlar da daha çok altta yatan nedenler, erkeklerde ise genetik bir yatkınlığın söz konusu olduğu söylenebilir.
Devamını oku...
Yaşam

Saç dökülmesine doğal çözüm: Ceviz kabuğu

Saç dökülmesine kimyasal maddelerdense, doğal çözümler daha etkili sonuçlar verebiliyor.
Devamını oku...
Yaşam

Saç bakımıyla ilgili doğru bilinen 10 yanlış

Sağlıklı ve kaliteli saçlara sahip olmak isterken yapılan hatalar, saçların daha da yıpranmasına neden olabiliyor. İşte o yanlışlar…
Devamını oku...