Tatile giderken buzdolabına demir para koydu hayatı kurtuldu - Azınlıkça
Yaşam

Tatile giderken buzdolabına demir para koydu hayatı kurtuldu

buzdolabı

Uzun süre evden ayrılacaksınız veya evde olmayacaksınız ancak evde yiyecekleriniz var ve onları atmak istemiyorsanız çözüm buzluğa bozuk para koymaktır.

Eğer besinlerinizi buzdolabının buzluk kısmına ya da derin dondurucuya koyarsanız, döndüğünüzde ilk günkü gibi taze yiyebilirsiniz. Peki, dondurma işleminin doğru bir şekilde gerçekleşip gerçekleşmemiş olduğundan nasıl emin olabilirsiniz? Tabi ki, tek bir demir parayla.

Bir bardağın içerisine su doldurun ve buzluğa koyun. Bardaktaki su donduktan sonra buzun üstüne bir tane demir para koyun ve buzluğu kapatın. Döndüğünüzde para hala donmuş suyun üzerindeyse, yiyecekleriniz sağlıklı demektir.

Para, bardağın dibine çökmüş ise o yiyecekleri tüketmek pek sağlıklı olmayabilir. Bu, buzdolabınızın yiyecekleri yeteri miktarda soğutamadığını ve yiyecekleri koruyan buzun eridiğini ifade eder. Demir parayı ne kadar dipte bulursanız, yiyeceklerinin bakterilenmiş ya da çürümüş olma riski de o kadar fazladır. Buz dolabınız kimi zaman yeterince soğutamayıp, buzları çözüyor ve sonra geri donduruyor demektir.

Bu da besinleri çürütüp bozulmasına neden olacaktır. Gördüğünüz gibi demir para ile yapılan küçük ve sade bir hareket bile önemli şeyleri anlamak için ne kadar etkili.

Resim Pexels tarafından Pixabay‘a yüklendi

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.