Soğan keserken gözünüzün yaşarmaması için 4 yöntem - Azınlıkça
Yaşam

Soğan keserken gözünüzün yaşarmaması için 4 yöntem

sogan 12

Soğan doğrarken çoğumuzun gözü yaşarıyor. Peki soğan keserken gözümüzün yaşarmaması için neler yapabiliriz? İşte sizler için derlediğimiz 4 yöntem.

Yöntem 1: Soğanları kesmeden önce soğutun ya da hafif dondurun. Soğuk ya da dondurulmuş soğanın kimyasal tepkimeleri değişecek, gaz salınımı azalacaktır.

Sonuç: Buzdolabında bekletilen soğan, oda sıcaklığındaki soğanla eşit derecede göz yaşartıyor. Dondurucuda yarım saat dondurulan soğanlar ise doğrama işlemi bitene kadar gözleri yaşartmıyor ama ardından az da olsa yine de gözleri yaşartıyor.

Yöntem 2: Hızlı kesin! Gaz gözlerinize erişmeden doğrama işlemini bitirin.

Sonuç: Bu sefer de soğan çok kötü doğranmış oluyor. Soğanın biçimli şekilde doğranması haliyle vakit alıyor. Ama soğanın şekline aldırış etmiyorsanız, bu etkili bir yöntem.

Yöntem 3: Ağzınıza bir dilim ekmek koyun ve soğanı doğrarken ağzınızda tutun. Ekmek, soğanın göz yaşartıcı gazını çeker.

Sonuç: Bayat ekmek gazı çekmiyor. Ama taze ekmek gazın büyük bir bölümünü gerçekten çekiyor.

Yöntem 4: Soğan doğrarken sakız çiğneyin. Sakız çiğnerken ağızdan nefes aldığınız için, soğan gazı gözlerden uzak tutulmuş oluyor.

Sonuç: Başınızı doğru pozisyonda tuttuğunuz sürece gayet etkili bir yöntem. Kesme tahtasına eğilerek ya da soğana direkt bakarak keserseniz gözleriniz yine gaz hattında oluyor!

HABERİ KAYNAĞINDAN OKUYUN

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.