Kitap boykotu hakkında Milletvekili Mustafa: Bir günde olacak iş değil bunlar - Azınlıkça
Yaşam

Kitap boykotu hakkında Milletvekili Mustafa: Bir günde olacak iş değil bunlar

Kitap boykotu hakkında Milletvekili Mustafa: Bir günde olacak iş değil bunlar

Batı Trakya’daki azınlık ilkokullarında Frangudaki Programı kitapları yerine devlet okullarında okutulan Yunanca kitapları isteyen ve bu nedenle boykot eylemine giden velilerden oluşan bir heyetle Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Eğitim Müdürü Panayotis Keramaris’i ziyaret eden Rodop SYRIZA milletvekili Mustafa Mustafa açıklamalarda bulundu.

Bilindiği üzere Batı Trakya genelinde 30’u aşkın azınlık okulunda boykota giden veliler, Frangudaki Programının hazırladığı ve azınlık ilkokullarında okutulan kitapları istemiyor ve bu kitapların yerine Yunan devlet ilkokullarında okutulan Yunanca kitapların azınlık okullarında kullanılmasını istiyor.

Rodop milletvekili Mustafa Mustafa yaptığı açıklamada “birini silip diğerini yerine getirmenin o kadar basit bir iş olmadığını” ifade ederken Keramaris ile yapılan görüşmede şu ifadeleri kullandı:

 “Velilerden oluşacak bir heyetle Eğitim Politikası Enstitüsü ve Yunanistan Eğitim Bakanlığı’nı ziyaret ederek konuyla ilgili görüşü aktaracağız. Bu o kadar kolay bir mesele değil, bunu silip diğerini koyuyoruz olayı değil. Ancak madem ki böyle bir talep var, bu konu hakkında Eğitim Politikası Enstitüsü, Eğitim Bakanlığı ve Yunanistan Eğitimciler Federasyonu toplantı, görüşme ve işbirliği yapabilir. Böylece buradan daha net bir yönlendirme yapılabilir.

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.