Bunamak istemeyen erkekler: Zeki kadınlarla evlenin - Azınlıkça
Yaşam

Bunamak istemeyen erkekler: Zeki kadınlarla evlenin

Bilimsel araştırmalar, zeki kadınların eşleri olan erkeklerin, zeki kadınlarla evli olmayan erkeklere göre daha az bunamaya yakalanma riskine sahip olduğunu gösteriyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Araştırmacılar, zekanın, kişinin bilişsel fonksiyonlarını korumasına yardımcı olan nöral plastisiteyi artırabileceğini öne sürüyor. Zeki kadınlar, daha karmaşık ve zorlu zihinsel aktivitelere daha fazla katıldıkları için, bu da eşlerinin beyinlerini uyarmaya ve korumaya yardımcı oluyor.

2017 yılında yapılan bir araştırmada, zeki kadınların eşleri olan erkeklerin, zeki kadınlarla evli olmayan erkeklere göre hafıza ve dikkat testlerinde daha iyi performans gösterdiği bulundu. Araştırmacılar, bu farkın, zeki kadınların eşlerinin beyinlerinin daha aktif ve esnek olmasından kaynaklanabileceğini öne sürdü.

2019 yılında yapılan bir başka araştırmada, zeki kadınların eşleri olan erkeklerin, zeki kadınlarla evli olmayan erkeklere göre daha az bunama riskine sahip olduğu bulundu. Araştırmacılar, bu farkın, zeki kadınların eşlerinin beyinlerinin daha iyi korunmuş olmasından kaynaklanabileceğini öne sürdü.

Diğer faktörler

Elbette, zekanın, bunamaya karşı koruma sağlayan tek faktör olmadığını belirtmek önemlidir. Diğer faktörler arasında, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve sosyal aktiviteler yer alır. Ancak, zeki kadınlarla evli olmanın, erkeklerin bunamaya karşı korunmasına yardımcı olabileceğine dair güçlü kanıtlar vardır.

Bu araştırma sonuçları, erkeklerin bunamaya karşı korunmak için zeki kadınlarla evlenmeyi düşünmeleri gerektiğine işaret ediyor. Tabii ki, bu sadece bir tavsiyedir ve zekanın, evlilikteki diğer faktörlerden daha önemli olmadığını vurgulamak önemlidir.

Home » Bunamak istemeyen erkekler: Zeki kadınlarla evlenin

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Zeki insanların en belirgin 6 özelliği

Zeki kimseler hem gerçek dünya ile bağlarını koparmazlar ve hem de hayal dünyası içinde yaşarlar.
Devamını oku...
Yaşam

Bunamayı önleyen 8 gıda

Bunamaya tıbbi dilde demans denmektedir. Son yıllarda bunama en büyük sağlık sorunları arasında sayılmakta.
Devamını oku...