Avcı aslanlara yem oldu, geriye başı kaldı! - Azınlıkça
Yaşam

Avcı aslanlara yem oldu, geriye başı kaldı!

Avcı aslanlara yem oldu, geriye başı kaldı!

Güney Afrika, aynı zamanda vahşi hayvanların da çoğunlukta olduğu bir yer.

Yılda 250 insanın aslanlar tarafından öldürüldüğü belirtiliyor.

Uluslararası Doğa Koruma Birliği’nin araştırmasına göre, 1993-2014 yılları arasında Afrika’daki aslan nüfusunun yüzde 42 oranında azaldığı tespit edilse de, şu anda 20 bin kadarının hala Afrika’da yaşadığı ifade ediliyor.

Avlanan aslanların kemikleri 7 bin Pound’a kadar satılabiliyor. Derileri 3 bin Pound’dan alıcı bulurken sadece dişlerinin ise 500 Pound’a satılabildiği biliniyor.

Hal böyle olunca aslanlar kaçak avcıların da hedefinde oluyor çoğu zaman. Ahval’in aktardığına göre ancak bazı durumlarda bir facia ile bitebiliyor bu maceralar. Buna son örnek, geçtiğimiz günlerde Güney Afrika’da yaşandı.

Phalaborwa’nın dışında kalan Hoedspruit’teki Ingwelala Özel Tabiat Koruma Bölgesinde bir kaçak avcının cesedine rastlandı. Ancak buna ceset demek ise çok güç Independent’ta yer alan habere göre.

Polis, bir süredir kayıp olan şüpheli bir kaçak avcının ancak parçalarını bulabilmişti bölgede. Aslanlar, kurbanlarını parçalara ayırarak yemiş ve sadece kafasını bırakmışlardı. Polisin de, bunun üzerinden bir kimlik tespiti yapmaya çalıştığı belirtiliyor.

Habere göre polis, ilk önce ölü adamın oyun alanın da çalışan bir traktör sürücüsü olduğundan şüpheleniyor. Ancak daha sonra çiftçinin hayatta olduğunu tespit ettiklerinde ölen kişinin bir avcı olabileceğini fark ediyorlar.

Polis, adamın vücudunun parçalarına yakın yerde bir avcı tüfeğinin bulunması üzerine cesedin bir kaçak avcıya ait olabileceği üzerine yoğunlaşıyor.

Kurbanın öldürüldüğü alanı dikkate alan polis, bu yüzden bir kaçak avlanma söz konusu olabileceğine vurgu yapıyor.

Bölgedeki polis şefi Moatshe Ngoepe, AFP’ye verdiği demeçte, “vücudununun neredeyse hepsini yemişler. Sadece başını ve bir miktar kalıntılarını bırakmışlar” diyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.