Aşırısı mide kanserine yol açıyor - Azınlıkça
Yaşam

Aşırısı mide kanserine yol açıyor

Mide kanserinin tüm dünyada kanser ölümlerinde ikinci sırada yer alıyor. Mide şikayetleri olan kişilerin mutlaka endoskopi yaptırmaları gerekiyor.

Mide kanserine yol açan etkenler arasında başta tuz olmak üzere yanlış beslenme, ızgara, ve katkı maddeleri içeren besinler bulunuyor.

Tuz oranı yüksek salamura et, sucuk, salam, sosis gibi hazır gıdaları sık tüketenler mide kanserine daha kolay yakalandığı yapılan araştırmalar göstermiştir.

Bayat gıdaların da mide için tehlikeli olduğunu kaydeden uzmanlar, gıdaların saklanma ve soğutma olanaklarının eksik ve yanlış olması nedeniyle bayatlayan gıdalar kansere yol açtığını kaydediyor.

Öte yandan. kalitesiz içme suyu ve meyve suları,  özellikle arseniğin yüksek olması sebebiyle adeta kansere davetiye çıkarmaktadır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Bezelyenin bu faydasını ilk kez duyacaksınız

Kendisi küçük faydası büyük olan bezelye mide kanserinden koruyor, kilo verdiriyor, Alzheimer, bronşit, ve kemik kırılmasını engelliyor. 
Devamını oku...
Yaşam

Kötü ağız kokusu olanlara 7 öneri

Kötü ağız kokusu olan ve bundan rahatsız olmayanlar durumu önemsemese de ağız kokusu başka hastalık veya rahatsızlığın nedeni olabiliyor.
Devamını oku...