Αρχίζει η πληρωμή της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες - Azınlıkça
Ειδήσεις

Αρχίζει η πληρωμή της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες

Αρχίζει η πληρωμή της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες

Από την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν να φαίνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών τα χρήματα του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης για το έτος 2017, σύμφωνα µε τις τελευταίες πληροφορίες από τους αρμόδιους των πληρωμών.

Η πληρωµή θα ανέρχεται περί τα 770 εκατ. ευρώ και θα περιλαµβάνει και τις µεταβιβάσεις, καθώς έχει ολοκληρωθεί σχεδόν στο σύνολό της η επεξεργασία των 65.000 αιτήσεων. Να σηµειωθεί ότι εκτός πληρωµής θα µείνουν όσοι δικαιούνται ποσό κάτω των 250 ευρώ συνολικά, αλλά και όσοι έχουν αιτηθεί δικαιώµατα από το Εθνικό Απόθεµα, οι οποίοι είναι υποχρεωµένοι να περιµένουν την εξόφληση του ∆εκεµβρίου.

Εν τω μεταξύ, οι παραγωγοί περιμένουν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη Λάρισα, όπου θα βρεθεί στις 10 και 11 Οκτωβρίου, για το Αναπτυξιακό Συνέδριο, µε την ελπίδα ότι θα ανακοινώσει την πληρωμή του αγροτικού πετρελαίου του έτους 2015, που ανέρχεται στο ποσό των 110 εκατ. ευρώ για το έτος, όπως διέρρευσε. Για την ώρα, πάντως, από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι δεν τίθεται ζήτημα χρημάτων, ωστόσο ακόμα δεν έχει υπογραφεί η σχετική εντολή πληρωμής.

Σχετικά µε τις υπόλοιπες εκκρεµότητες απέναντι στους αγρότες, ο ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζει τις πιστώσεις παλιών υποχρεώσεων του Α’ και του Β’ Πυλώνα, σταδιακά, κλείνοντας «τρύπες», µε στόχο µέχρι το τέλος του έτους να έχει µείνει ένα µόνο µικρό υπόλοιπο. Το πλάνο πληρωµών του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης µιλά για πληρωµές της πρώτης δόσης του προγράµµατος των Νέων Αγροτών που αφορούν τις ενστάσεις και τους εν δυνάµει δικαιούχους αναµένεται να ολοκληρωθούν µέχρι τέλος του έτους, ενώ οι εκκρεµότητες που αφορούν την ενιαία αίτηση ενίσχυσης παλαιότερων ετών έως και το 2016 αναµένεται να πληρωθούν έως τις αρχές ∆εκεµβρίου.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et