Μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη - Azınlıkça
Ειδήσεις

Μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη

Μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη

Στο ποσό των 70 εκ ευρώ ανέρχονται οι προτάσεις της ΑΜ-Θ, προς το πρόγραμμα του ΥΜΕΠΕΡΑ-το συνολικό της Χώρας ανέρχεται στα 273 εκ ευρώ-, για τα έργα και τις υποδομές του περιφερειακού σχεδιασμού απορριμμάτων ΑΜ-Θ.

Μιλώντας στην περιφερειακή ΡΑδιοεφημερίδα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο Διευθυντής του οργανισμού για τη διαχείριση απορριμμάτων ΑΜ-Θ -ΔΙΑΜΑΑ-Θ-, Γιώργος Βογιατζής, υποστήριξε πως οι ρυθμοί υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού απορριμμάτων είναι καλοί.

Ο Σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) σε κάθε νομό της ΑΜ-Θ, γεγονός που σημαίνει πως τα απορρίμματα θα έχουν υποστεί μια προεργασία πριν την εναπόθεσή τους στο ΧΥΤΥ. Σημειώνεται πως εφόσον θα έχουν υποστεί προεργασία και θα έχει προηγηθεί και ανακύκλωση, ο όγκος των απορριμμάτων θα είναι πολύ λιγότερος που θα εναποτίθενται στο ΧΥΤΥ.

Επίσης ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει τρεις μονάδες επεξεργασίας μεγάλες, σε Καβάλα, Αλεξ-πολη και Νέα Ορεστιάδα, ενώ θα υπάρχουν και μικρότερες μονάδες περιφερειακά.

«Η μονάδα επεξεργασίας στην Αλεξ-πολη, η οποία είναι προϋπολογισμού 20 εκ θα λειτουργήσει μέσα στο 2018, ενώ αυτή της Καβάλας που είναι της ίδιας δυναμικότητας, παρουσιάζει καλή ωριμότητα. Από την λειτουργία των δύο μονάδων θα προκύψουν 200 νέες θέσεις εργασίας Της Νέας Ορεστιάδας είναι λίγο πιο μικρής δυναμικότητας», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Βογιατζής.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et