Δύο εξετάσεις για εισαγωγή στα πανεπιστήμια - Azınlıkça
Ειδήσεις

Δύο εξετάσεις για εισαγωγή στα πανεπιστήμια

Δύο εξετάσεις για εισαγωγή στα πανεπιστήμια

Εξετάσεις θα γίνονται τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο, όμως οι βαθμοί του Ιανουαρίου θα επηρεάζουν τον τελικό βαθμό μόνο εάν τον βελτιώνουν.

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φέρνει το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του Λυκείου, το οποίο τίθεται σε διαβούλευση.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, το νομοσχέδιο προβλέπει δύο κεντρικά οργανωμένες εξετάσεις για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, στο τέλος Ιανουαρίου και τον Ιούνιο. Ο βαθμός του Ιανουαρίου θα λαμβάνεται υπόψη μόνο εάν βελτιώνει τον βαθμό του Ιουνίου, ενώ διαφορετικά θα αγνοείται.

Ο βαθμός πρόσβασης στα πανεπιστήμια θα προκύπτει από τις κεντρικά οργανωμένες εξετάσεις σε συνδυασμό με τον βαθμό του απολυτηρίου. Την πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος το απολυτήριο θα αναλογεί το πολύ στο 20% του τελικού βαθμού, όμως το εν λόγω ποσοστό θα αυξηθεί σταδιακά τα έτη που θα ακολουθήσουν.

Τρία συν ένα μαθήματα στις νέες πανελλαδικές

Οι κεντρικά οργανωμένες εξετάσεις του Ιουνίου θα αφορούν τέσσερα μαθήματα. Όλοι οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε ένα κοινό μάθημα, τη Νέα Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, ενώ τα υπόλοιπα τρία θα είναι μαθήματα εμβάθυνσης θα οποία θα έχει επιλέξει ο κάθε μαθητής ανάλογα με τον επαγγελματικό προσανατολισμό του.

Υποχρεωτική εκπαίδευση μέχρι τα 18

Το νομοσχέδιο επίσης θα επεκτείνει την υποχρεωτική εκπαίδευση από το 15ο έτος ζωής, πο ισχύει σήμερα, έως το 18ο έτος, δηλαδή έως το τέλος του Λυκείου.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et