Περιφερειακή Σύνθεση: Η Περιφέρεια ΑΜΘ χάνει χρήματα από την ανικανότητα του Χρήστου Μέτιου - Azınlıkça
Ειδήσεις

Περιφερειακή Σύνθεση: Η Περιφέρεια ΑΜΘ χάνει χρήματα από την ανικανότητα του Χρήστου Μέτιου

Ο Έβρος ζει μία από τις σημαντικότερες δοκιμασίες στην ιστορία του και προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές που άνοιξαν από την πολυήμερη πυρκαγιά του Αυγούστου, προκειμένου οι κάτοικοι του να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν την επόμενη μέρα.

Πέρα από την ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, ο Έβρος είναι πλέον αντιμέτωπος με μία τεράστια οικονομική καταστροφή, καθώς οι ζημίες της πυρκαγιάς προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις σχεδόν σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου.

Την ώρα που άλλες Περιφέρειες της χώρας, που έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές, διεκδικούν και παίρνουν μεγάλες οικονομικές ενισχύσεις, η Περιφέρεια ΑΜΘ παίρνει ψίχουλα.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση διαθέτει έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 45 εκ ευρώ για ενίσχυση πληγέντων ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και από αυτά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με πλημμυρισμένα περ. 700.000 στρέμματα, παίρνει 10.600.000 ευρώ.

Η Περιφέρεια Στερεάς με ζημίες σε 100.000 στρέμματα παίρνει 2.000.000 ευρώ.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με καμένα 950.000 στρέμματα παίρνει μόλις 550.000 ευρώ. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι ο Χρήστος Μέτιος δεν έκανε καμία διεκδίκηση για τον Έβρο και συνολικά για την Περιφέρεια μας παρά την τεράστια καταστροφή.

Αν και έχουν επισκεφτεί τον Έβρο τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και πολυμελές υπουργικό κλιμάκιο, δεν ακούσαμε ούτε μία πρόταση ή διεκδίκηση από τον Χρήστο Μέτιο, που συμπεριφέρεται μόνο δημοσιοσχετίστικα και με πλήρη απάθεια ενώ χιλιάδες Εβρίτες δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει.

Έχει μάλιστα το θράσος να αποδίδει την καταστροφή στην κλιματική αλλαγή προσπαθώντας να διώξει από πάνω του τις ευθύνες που τον βαραίνουν. Η ανικανότητα του πλέον είναι επικίνδυνη και καταστροφική.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Ειδήσεις

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του Συνδυασμού Περιφερειακή Σύνθεση του Χριστόδουλου Τοψίδη

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του Συνδυασμού Περιφερειακή Σύνθεση του Χρίστοδουλου Τοψίδη.
Devamını oku...
Ειδήσεις

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Γερμανίας ο Χρήστος Μέτιος

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα Δρ. Ernst Reichel είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.
Devamını oku...