Μητσοτάκης: Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι φίλοι, παρά τις πολιτικές διαφορές - Azınlıkça
Ειδήσεις

Μητσοτάκης: Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι φίλοι, παρά τις πολιτικές διαφορές

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis

Με ένα “μεγάλο ευχαριστώ” στους άνδρες της ΕΜΑΚ που επιχειρούν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας ξεκίνησε την καθιερωμένη ανάρτησή του για τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την Κυριακή (12/02) σημειώνοντας ότι “μας γέμισαν υπερηφάνεια”.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, “οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι φίλοι, παρά τις πολιτικές διαφορές”, σημειώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή έσπευσε η χώρα μας “να θέσει τις δυνατότητες της ελληνικής πολιτείας στη διάθεση των αρχών της γειτονικής χώρας”.

Με αφορμή τον καταστροφικό σεισμό σε Συρία και Τουρκία, αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας από τις φυσικές καταστροφές καθώς και την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας. Στη συνέχεια, επεσήμανε τη χρησιμότητα του ψηφιακού φακέλου ασθενούς μέσω της εφαρμογής MyHeathApp καθώς επίσης και τη δημιουργία χώρων φροντίδας βρεφών σε 120 επιχειρήσεις.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση και την επέκταση των υποδομών του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, στο αναπροσαρμοσμένο ειδικό μισθολόγιο για τις Ειδικές Δυνάμεις και την τροπολογία για τις εγκληματικές οργανώσεις. Τέλος, επεσήμανε τη σημασία της επιστροφής μονάδων παραγωγής στην Ελλάδα.

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Ειδήσεις

Το ΥΠΕΞ ζήτησε από την Τουρκία να δώσει άδεια στον κρατούμενο πατέρα του μηχανοδηγού

Η Ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα απέστειλε και ρηματική διακοίνωση τονίζοντας τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα του αιτήματος για την οικογένεια Ναλμπάντη
Devamını oku...
Ειδήσεις

Μητσοτάκης για σεισμό στην Τουρκία: "Η Ελλάδα θα βοηθήσει άμεσα"

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων Τουρκίας και Συρίας από τον φονικό σεισμό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του.
Devamını oku...
Ειδήσεις

Στη Τουρκία και την Βουλγαρία πάνε διακοπές οι Έλληνες

Εντύπωση προκαλεί η ταξιδιωτική συμπεριφορά των Ελλήνων ως προς τα ταξίδια τους στο εξωτερικό κατά την περίοδο 2005 – 2021, που διαχωρίζεται σε τέσσερεις διακριτές περιόδους με διαφορετικά χαρακτηριστικά η κάθε μια.
Devamını oku...