Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το myΘέρμανση - Azınlıkça
Ειδήσεις

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το myΘέρμανση

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου αρχίζει η διάθεσή του σε όλη την Ελλάδα

Ξεκινάει την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με την τιμή να προσδιορίζεται στην περιοχή του 1,40 έως και 1,55 ευρώ το λίτρο, κατά πολύ υψηλότερη από την αντίστοιχη περυσινή την ίδια περίοδο.

Με διπλή παρέμβαση στο επίδομα θέρμανσης και έκπτωση στην τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης επιχειρεί η κυβέρνηση να ζεστάνει τα νοικοκυριά τον χειμώνα. Περίπου 1,3 εκατ. νοικοκυριά θα μοιραστούν 300 εκατ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης.

Η ενίσχυση η οποία θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των νοικοκυριών μέχρι το τέλος του έτους θα είναι αυξημένη κατά 16% -17% σε σχέση με τη σεζόν 2021-2022 λόγω της αύξησης στα 350 ευρώ από 300 ευρώ της βάσης υπολογισμού του επιδόματος ενώ θα χορηγηθεί σε περισσότερους δικαιούχους καθώς διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια.

Όλοι οι νέοι δικαιούχοι θα λάβουν διπλάσιο ποσό επιδόματος. Αυτό σημαίνει ότι τα νοικοκυριά που θα εγκαταλείψουν το κλιματιστικό ή το φυσικό αέριο και θα επιστρέψουν στο πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθούν τον χειμώνα αλλά και όσοι δικαιούνται για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης λόγω αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων θα λάβουν διπλάσιο επίδομα.

Η υποβολή αιτήσεων

Από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ εντός Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος.

Τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών όπου θα ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις καθώς και τα εισοδηματικά κριτήρια.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Το νέο όριο εισοδήματος για τη χορήγηση του επιδόματος ανέρχεται σε 16.000 ευρώ για τον άγαμο και σε 24.000 ευρώ για τον έγγαμο, ποσό που προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί. Αντίθετα, σταθερά θα διατηρηθούν τα περιουσιακά κριτήρια και συγκεκριμένα στα 180.000 ευρώ αξία ακίνητης περιουσίας για τον άγαμο και 300.000 ευρώ αξία ακίνητης περιουσίας για τον έγγαμο.

Ειδικότερα:

Άγαμοι: Έως 16.000 ευρώ (από 14.000 ευρώ)

Έγγαμοι χωρίς παιδιά: Έως 24.000 ευρώ (από 20.000 ευρώ)

Με 1 παιδί: 27.000 ευρώ (από 23.000 ευρώ)

Με 2 παιδιά: 30.000 ευρώ (από 26.000 ευρώ)

Επιπλέον παιδί: + 3.000 ευρώ

Μονογονεϊκές: Έως 27.000 ευρώ συν 3.000 ευρώ/παιδί

Ακίνητη περιουσία: Άγαμοι: 180.000 ευρώ και έγγαμοι 300.000 ευρώ

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Ειδήσεις

Από τις 15 Οκτωβρίου... Πετρέλαιο θέρμανσης: Τι ισχύει με το επίδομα

Από τις 15 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – Πόσο θα πωλείται – Ποιοι οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης.
Devamını oku...
Ειδήσεις

Πετρέλαιο: Έρχεται νέο κύμα αυξήσεων για diesel κίνησης, βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης

Πορείες αντίθετες ακολουθούν το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, επηρεάζοντας φυσικά ανάλογα τις λιανικές τιμές.
Devamını oku...
Ειδήσεις

Με 1,5 ευρώ/λίτρο ξεκινά το πετρέλαιο θέρμανσης

Η πρεμιέρα διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης μεθαύριο Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, με «καυτή» λιανική τιμή κοντά στο 1,5 ευρώ ανά λίτρο μετά την επιδότηση στα διυλιστήρια (1,70+ χωρίς επιδότηση), συμπίπτει χρονικά αυτή την εβδομάδα με το απόλυτο ρεκόρ περιθωρίων διύλισης πετρελαίου στα ευρωπαϊκά διυλιστήρια τα τελευταία 15 χρόνια…
Devamını oku...