Καιρός σήμερα: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες - Azınlıkça
Ειδήσεις

Καιρός σήμερα: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Από την πλευρά της, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει για τον καιρό της Τρίτης (27/9) ότι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους, στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο μέχρι το απόγευμα και στη δυτική Στερεά και πιθανόν τη βορειοδυτική Πελοπόννησο από τις προμεσημβρινές ώρες και μέχρι το βράδυ.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν παροδικές νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο από την αρχή της ημέρας και μέχρι το απόγευμα, και στη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και μετά το απόγευμα δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 και τοπικά στη δυτική Πελοπόννησο μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα νότια με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις στις Κυκλάδες θα πυκνώσουν και στις βόρειες Κυκλάδες είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Νότιοι-νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα Δωδεκάνησα σχεδόν αίθριος.

Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι-νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας.

Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός μέχρι και την Κυριακή 2/10/22

Σύμφωνα με την πρόγνωση εβδομάδας της ΕΜΥ, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι ελάχιστες θα κυμανθούν από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου και οι μέγιστες στα βόρεια θα φτάσουν τους 26 με 27 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται στα ορεινά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 που βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά και τα νότια και κατά τόπους θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Ειδήσεις

Αγρότες Λαϊκών Αγορών της Θράκης: "Είμαστε Παραγωγοί, Όχι Έμποροι"

Σε μια σημαντική ανακοίνωση για τον αγροτικό τομέα, ο Βασίλης Μακρίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, ανέφερε ότι για πρώτη φορά οι αγρότες θα φορολογηθούν βάσει των πωλήσεων που πραγματοποιούν.
Devamını oku...
Ειδήσεις

Απίστευτο: Aδειοδοτούν Αιολικά στα καμένα του Έβρου, σε περιοχή NATURA για τον Μαυρόγυπα!

Μοιάζει πραγματικά απίστευτο, αλλά είναι γεγονός: λιγότερο από 20 ημέρες από τη στιγμή που έσβησε η τεράστια σε καταστροφικές συνέπειες πυρκαγιά του Έβρου, της μεγαλύτερης σε έκταση που συνέβη ποτέ σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης (ΑΔΜ-Θ) προχώρησε πριν λίγες ημέρες (20/09) στην αδειοδότηση Αιολικού Σταθμού (ΑΣΠΗΕ) εντός της καμένης έκτασης και μέσα στην περιοχή NATURA (Ζώνη Ειδικής Προστασίας, ΖΕΠ) GR1110009 «Νότιο Δασικό Σύμπλεγμα Έβρου»!
Devamını oku...
Ειδήσεις

Καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα Παρασκευή – Πού θα βρέξει την Κυριακή των εκλογών

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή 23 Ιουνίου με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Devamını oku...