«Φωτιά» στην τιμή του diesel κίνησης - Ξεπερνάει την αμόλυβδη και φτάνει τα δύο ευρώ το λίτρο - Azınlıkça
Ειδήσεις

«Φωτιά» στην τιμή του diesel κίνησης – Ξεπερνάει την αμόλυβδη και φτάνει τα δύο ευρώ το λίτρο

Η κυβέρνηση αναμένεται να καταργήση την έκπτωση που επιβάλλει απευθείας στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης, μία έκπτωση που ισχύει εδώ και αρκετούς μήνες.

Μετά από αρκετούς μήνες η κυβέρνηση σταματά την «κρυφή» επιδότηση 0,15 ευρώ που επιβαλλόταν απευθείας στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τιμή να εκτοξευτεί και να ξεπεράσει τόσο τα 2 ευρώ, όσο και την τιμή της απλής αμόλυβδης που βαίνει μειούμενη.

Από που όμως προκύπτει αυτό; Η μέση τιμή σήμερα πανελλαδικά, όπως μπορούμε να το διαπιστώσουμε από την πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης fuelprices.gr, φτάνει τα 1,907 ευρώ. Με την κατάργηση της έμμεσης έκπτωσης στην αντλία η τιμή αναμένεται να υπερβεί τα 2 ευρώ το λίτρο.

Ταυτόχρονα, η τιμή της απλής αμόλυβδης σε όλη τη χώρα φτάνει τα 1,960 ευρώ το λίτρο. Η αλλαγή αυτή, μέσω της κατάργησης της έκπτωσης αποτελεί μία στροφή της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Για πρώτη φορά ανακοινώθηκε έκπτωση στην αντλία αλλά για το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και αύξηση των δικαιούχων και του προϋπολογισμού για το επίδομα θέρμανσης.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.