Συνολικά 66 συνολικά τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα - Azınlıkça
Ειδήσεις

Συνολικά 66 συνολικά τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα

Συνολικά 66 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων έχουν καταγραφεί στη χώρα από την έναρξη της επιδημιολογικής επιτήρησης από τον ΕΟΔΥ, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 37 έτη.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην παρούσα εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αφορούν στα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της λοίμωξης από ιό της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα, βάσει των δεδομένων που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και έχουν καταγραφεί μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την έναρξη της καταγραφής ανέρχεται σε 66 (όλοι άνδρες, διάμεση ηλικία: 37 έτη (19-61), εκ των οποίων 20 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (30%). Σημειώνεται ότι τα καταγεγραμμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση. Περισσότερες πληροφορίες για τη λοίμωξη από ιό της ευλογιάς των πιθήκων είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ.

Η ευλογιά των πιθήκων είναι ιογενής λοίμωξη που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1958. Έκτοτε, εμφανίζεται σε τροπικές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής. Μεταδίδεται μέσω της επαφής με άγρια ζώα και από άνθρωπο σε άνθρωπο με τη στενή σωματική επαφή. Τον Μάιο του 2022 καταγράφηκε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων ευλογιάς πιθήκων σε μη ενδημικές χώρες. Συνολικά, στην Ευρώπη, μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2022 καταγράφηκαν 23.196 κρούσματα της νόσου σε 43 διαφορετικές χώρες.

Rodop’ta Vatandaş Dolandırıcılığa Kurban Gitti: 7.000 Evro Kayıp
Batı Trakya'da Rodop ili bir dolandırıcılık vakasına daha sahne oldu. Yurttaş 7 …
Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü
ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD …

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Ειδήσεις

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση

Τα χαρτιά του ενόψει της τελικής ευθείας των εκλογών ανοίγει αποκλειστικά στη «Μακεδονία της Κυριακής» ο πρωθυπουργός ο οποίος απαντά χωρίς περιστροφές σε μία σειρά από θέματα
Devamını oku...
Ειδήσεις

Συνελήφθη Θρακιώτης στην Τουρκία: Αντιμετωπίζει την κατηγορία της κλοπής

Αντιμέτωπος με κάθειρξη ένας νεαρός από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές στο τελωνείο, στα Ύψαλα, στην Τουρκία πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα. Ο νεαρός αντιμετωπίζει την κατηγορία της κλοπής.
Devamını oku...
Ειδήσεις

Στην Ελλάδα το πιο ζεστό μέρος της Ευρώπης

Μπορεί να ακουστεί παράλογο, αλλά υπάρχει ένα παραθαλάσσιο χωριό στην Κρήτη το οποίο έχει πληρότητα 100% ακόμη και τους χειμερινούς μήνες. Και φυσικά υπάρχει λόγος γι’ αυτό.
Devamını oku...