Rodop arıcıları hırsızların peşinde! - Azınlıkça
Ειδήσεις

Rodop arıcıları hırsızların peşinde!

Rodop arıcıları hırsızların peşinde!

Rodop Arıcılar Derneği “Kentri” Başkanı Nikos Karakostidis arıcılık ve sektörlerinde yaşanan hırsızlık olaylarıyla ilgili konuştu.

Yerel Hronos radyosuna açıklamalarda bulunan Karakostidis geçen sezonun arıcılar için hiç de iyi başlamadığını, geçen yaz yaşanan kuraklığın oğul nüfusunun büyük ölçüde azalmasına yol açtığını ve kış aylarında durumun daha da kötüleştiğini ifade etti.

Arıcılara tazminat ödenmesini öngören hiçbir yasal düzenleme olmaması ise arıcıların durumunu daha da kötüleştiriyor.
Karakostidis Rodop ilinde %40-60 oranında bir felaketle karşı karşıya olduklarını ifade ederken, komşu Evros ilinde ise zararın %80’lere bazı durumlarda ise %100’e ulaştığını kaydetti.

Arıcılar hırsızların peşinde

Rodop ilindeki arıcıların büyük sorunlarından biri de oğul ve kovan hırsızları. Kentri Başkanı yaptığı açıklamada birçok arıcının kovanlarını takip etmek için güvenlik kamerası yerleştirdiğini ifade etti.

“Oğulları ve kovanları sade vatandaş çalmıyor, çalanlar arıcılar” diyen Karakostidis “Son üç yılda 18 hırsızlık vakası yaşadık ve sadece birini, onu da tesadüfen aydınlatabildik. Ancak sorun ciddi olduğu için teknolojiye ve güvenlik kameralarına başvurduk” ifadelerini kullandık.

“Biz hırsızı başkası beklerken başkası çıktı” şeklinde konuşan Arıcılar Derneği Başkanı “Geçen yıl benden bu yıl ise dernek sekreterinden oğul ve kovan çaldılar. Ancak sekreterimiz kendi kovanlarını kendine has bir teknikle hazırladığı için hırsızı bulmamız zor olmadı. Polise gidip şikayetçi olduk. Polis de kovanların çalıntı olduğunu tespit etti ve meslektaşımıza iade etti. Mahkeme sonuçlanana kadar kovanlar sekreterimizde kalacak” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et