Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΑΦΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ.... - Azınlıkça
Ειδήσεις

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΑΦΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ….

Γιώργος Α. Δούδος
Γιώργος Α. Δούδος

Ειδικός Ισλαμολόγος και Νομικός

Ο Δήμος Αβδήρων από πλευράς πληθυσμού είναι μεικτός, Αυτό οφείλει λόγω καθήκοντος να το γνωρίζει ο Δήμαρχος αλλά και οι υπάλληλοι του Δήμου. Δεν υπάρχουν για να ικανοποιούν τις ανάγκες των Χριστιανών δημοτών, αλλά και των Μουσουλμάνων δημοτών και όσων άλλων Μουσουλμάνων είναι εγκατεστημένοι σε οποιοδήποτε οικισμό του Δήμου Αβδήρων.

Οι Μουσουλμάνοι, όπως και οι Εβραίοι, σε αντίθεση με τους Χριστιανούς δεν “ξεθάβουν” τους νεκρούς τους. Αυτό όφειλαν να το ξέρουν τόσο ο Δήμαρχος Αβδήρων, όσο και οι υπάλληλοι του Δήμου που “όρμησαν” με μπουλντόζες στο παλιό μουσουλμανικό Κοιμητήριο του χωριού Πετεινός του Δήμου Αβδήρων, με ταφικά μνημεία του 17ου αιώνα!

Το παραπάνω περιστατικό είναι αδικαιολόγητο και απαράδεκτο. Στην Ελλάδα το Σύνταγμα δεν ανέχεται διακρίσεις σε βάρος των πολιτών λόγω θρησκεύματος.

Παρόλα αυτά, η Μουσουλμανική Θρησκευτική Κοινότητα, είναι δέκτης εδώ και χρόνια, μιας πολιτικής, που προσβάλλει έντονα τα ανθρώπινα δικαιώματά της και μόνον όσοι είναι μύωπες, λόγω στήριξης ενός χυδαίου (αντ)εθνικού αφηγήματος, πως στην Θράκη, όλα “πάνε καλά” και ότι οι Μουσουλμάνοι πολίτες απολαμβάνουν ισοπολιτεία και ισονομία!
Οι πρωτοβουλίες της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την μη νόμιμη απόλυση του μακαριστού Μέτσο Τζεμαλή και του Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, από τις Μουφτείες Κομοτηνής και Ξάνθης καταφέρνει ένα πράγμα: Να αποθαρρύνει τους θρησκευόμενους Μουσουλμάνους να εμπιστεύονται το ελληνικό κράτος και τους τοποτηρητές που έχει τοποθετήσει στις Μουφτείες….

Αν κάποιοι τάχαμου Χριστιανοί, θέλουν το φάντασμα του Ευάγγελου Αβέρωφ, που είχε εφαρμόσει τα απαράδεκτα διοικητικά μέτρα κατά των μειονοτικών πολιτών, να περιπλανιέται στην Θράκη, μάλλον είναι ανόητοι και ενέργειες, όπως η καταστροφή των τάφων στον Πετεινό του Δήμου Αβδήρων, διεγείρει τους Μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες, είτε είναι Τούρκοι, είτε Πομάκοι, είτε ό,τι άλλο αρέσκονται να είναι, γιατί νιώθουν βαθειά ότι προσβάλλονται….

Η Αθήνα είναι πολύ μακριά από την Θράκη. Η Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ξάνθη έχει αποδυναμωθεί αρκετά από τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων, αλλά, αν υπάρχουν στην Αθήνα άνθρωποι με καρδιά και νου, ας αντιδράσουν επιτέλους!

ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΔΟΥΔΟΣ

18/03/2022
Η Νύχτα της Συγχώρεσης (Berat Kandili 1443)

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.