Gümülcine’de zimmetine para geçiren postane çalışanı yargılandı - Azınlıkça
Ειδήσεις

Gümülcine’de zimmetine para geçiren postane çalışanı yargılandı

Gümülcine’de zimmetine para geçiren postane çalışanı yargılandı

Zimmetine para geçirmekle suçlanan Gümülcine (Komotini) Postanesi (ELTA) çalışanın aleyhine açılan dava Gümülcine Adliyesinde görüşüldü.

ELTA’nın 2011 yılında yaptığı iç denetimler sonrası ortaya çıkan olayda, 22 yıllık postane çalışanı 1.087 euro ve 892,84 euro’yu zimmetine geçirmekle suçlanıyordu. Bu paraların hayatını kaybetmiş vatandaşların emekli maaşlarından ibaret olduğu, sanığın ise bu paraları almadığını ve vefat eden emeklilerin yakınlarına verdiğini savunduğu ifade edildi. Ancak bu tez kanıtlanamadı.

Aynı şahıs ayrıca 1 yıl 8 ay boyunca yine hayatını kaybetmiş bir emeklinin aldığı 330 euro’luk sosyal yardımı zimmetine geçirmekle suçlanıyordu. Bu şekilde toplamda yaklaşık 5.500 euro alan postane görevlisinin 3.925,20 euro’yu iade ettiği ve mahkeme gününe kadar geriye kalan 1.800 euro’yu iade etmediği belirtildi.

İlk olay için postane çalışanına 2 yıl hapis ve 4 yıl siyasi hak mahrumiyeti cezası verilirken, ikinci dava için de aynı ceza verildi. Sanığın ise davayı istinafa götürdüğü öğrenildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et