Gümülcine’de işsizlik en büyük tehlike - Azınlıkça
Ειδήσεις

Gümülcine’de işsizlik en büyük tehlike

Gümülcine’de işsizlik en büyük tehlike

Yunanistan genelinde olduğu gibi Gümülcine’de de (Komotini) 1 Mayıs’ta genel grev ve eylemler yapıldı.

1 Mayıs bir kez daha temel işçi haklarının savunulması gerekliliğini hatırlatırken, memorandum politikaları ve işsizliğin de büyük tehlike olduğunu bir kez daha herkese hatırlattı. Gümülcine İşçi Merkezi yönetim kurulu üyelerinden Yorgos Hatziathanasiu ERT Komotini radyosuna yaptığı açıklamada “Rodop ilindeki işsizlik oldukça büyük. Krizin son yıllarında işsizlik %35-40’larda seyrediyor” ifadelerini kullanıyor.

Gümülcine Sanayi Bölgesinde bir zamanlar 100 fabrika çalışırken bugün için bu sayının 15’lere düştüğünü ve bunun da iş kadrolarının azalması anlamına geldiğini ifade eden Hatziathanasiu “Çalışanlar birlikte mücadele etmeli ve daha iyi yarınlar için çabalamalı. Daha iyi çalışma şartları için uğraşmalılar ve maalesef oldukça fazla olan patronların adaletsizlik ve keyfi davranışlarına karşı boyun eğmemeli. İşverenler krizden yararlanıyor ve bu da çalışanlar için sefil şartlara yol açıyor” şeklinde konuştu.

Açıklamalarının devamında ise “Büyük işletmelerde 4 saat yerine 6-7 saat çalışanlar ve ek mesai ücreti almayanlar var. Ek mesailer ödenmiyor ne de Paskalya ve Noel maaşları ödeniyor. Bu maaşları aldıklarına dair çalışanlara imza attırdıktan sonra paraları geri istiyorlar” ifadelerine yer verdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.