Η ανεργία η μεγαλύτερη απειλή για την Κομοτηνή - Azınlıkça
Ειδήσεις

Η ανεργία η μεγαλύτερη απειλή για την Κομοτηνή

Η ανεργία η μεγαλύτερη απειλή για την Κομοτηνή

Πραγματοποιήθηκε χτες 1η Μαΐου, 24ωρη γενική απεργία με αγωνιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Η 1η Μαΐου υπενθύμισε την αναγκαιότητα προάσπισης των βασικών και θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, με τις μνημονιακές πολιτικές και την ανεργία μεγάλη απειλή. «Το θέμα της ανεργίας στο Νομό Ροδόπης είναι τεράστιο» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Γιώργος Χατζηαθανασίου, μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής κι εξηγεί ότι ειδικότερα τα τελευταία χρόνια της κρίσης η ανεργία κυμαίνεται από 35 έως 40%.

Λίγες οι βιομηχανικές μονάδες και οι εργαζόμενοι στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής

«Είναι γνωστό ότι στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής από τα 100 εργοστάσια που λειτουργούσαν είναι ζήτημα αν σήμερα λειτουργούν 15 με άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση των θέσεων εργασίας» δηλώνει και τονίζει πως «Θα πρέπει οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να αγωνίζονται ενωμένοι και να προσπαθούν για ένα καλύτερο αύριο. Για καλύτερες συνθήκες εργασίας και να μην υποχωρούν στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες που δυστυχώς είναι πάρα πολλές. Οι εργοδότες εκμεταλλεύονται την κρίση με αποτέλεσμα άθλιες συνθήκες για τους εργαζόμενους.»

Καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων

Μιλώντας για τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες ο κος Χατζηαθανασίου επισημαίνει μεταξύ άλλων την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων. Επίσης, όπως λέει, «Σε μεγάλες επιχειρήσεις αντί για 4 ώρες εργάζονται 6 και 7 ώρες χωρίς να αμείβονται παραπάνω. Δεν καταβάλλονται οι υπερωρίες, ούτε το δώρο του Πάσχα, των Χριστουγέννων. Υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να το επιστρέψουν πάλι πίσω, ενώ έχουν υπογράψει ότι το έχουν λάβει». -ΕΡΤ Κομοτηνής

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.