Ποινή στέρησης μισθού για 30 ημέρες σε εργαζόμενη του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ποινή στέρησης μισθού για 30 ημέρες σε εργαζόμενη του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Ποινή στέρησης μισθού για 30 ημέρες σε εργαζόμενη του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Αντιμέτωπη με την πειθαρχική ποινή της στέρησης μισθού για 30 ημέρες, βρέθηκε προ ολίγων ημερών μια υπάλληλος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου, η οποία τα τελευταία 8 χρόνια περίπου ήταν απαλλαγμένη από το να εκτελεί απογευματινές και βραδινές βάρδιες, για οικογενειακούς λόγους.

Η υπάλληλος Μ.Μ., η οποία εργάζεται ως Παρασκευάστρια Μικροβιολογικού Εργαστηρίου, είχε υποβάλει αίτηση απαλλαγής το έτος 2009, επικαλούμενη τα σοβαρά προβλήματα υγείας του συζύγου και της πεθεράς της και την ανάγκη κατ’ επέκταση να τους φροντίζει τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Η παραπάνω αίτηση έγινε δεκτή από την τότε διοίκηση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και χορηγήθηκε στην Μ.Μ. απαλλαγή από τις απογευματινές και βραδινές βάρδιες.

Περί τα 8 χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 10 Απριλίου 2017, από τη νυν διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος εκδόθηκε η πειθαρχική απόφαση για τη στέρηση μισθού για 30 ημέρες. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται μεταξύ ότι η Μ.Μ. «αθέμιτα απέκρυψε από την υπηρεσία της ότι η πεθερά της είχε αποβιώσει από τις 31-70-2012», καθώς επίσης ότι «η ασθένεια του συζύγου της χαρακτηρίστηκε από ΚΕΠΑ με ποσοστό αναπηρίας 50%, ενώ ως άτομο που χρειάζεται συμπαράσταση είναι όποιος έχει αναπηρία άνω του 80% και πλήρως ανίκανος προς εργασία όποιος έχει ποσοστό άνω του 67%».

Η συγκεκριμένη υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων(ΠΟΕΔΗΝ), που εξέδωσε μια καυστική ανακοίνωση, με την οποία στηλιτεύει την επιβολή της πειθαρχική ποινής. Η ανακοίνωση, που φέρει τον τίτλο «Τιμωρία για κλάματα», έχει ως εξής:

ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Παρασκευάστρια Μικροβιολογικού Εργαστηρίου ονόματι Μ. Μ. με 30 έτη προϋπηρεσίας.
Απαλλάχθηκε το έτος 2009 από την απογευματινή και βραδινή βάρδια με απόφαση της Διοίκησης για οικογενειακούς λόγους.
Αιτήθηκε απαλλαγή από τις απογευματινές και βραδινές βάρδιες λόγω σοβαρών καρδιολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο σύζυγός της και παραπληγίας της μητέρας του συζύγου της.
10/04/2017 ο Διοικητής του Νοσοκομείου της υπέβαλε πειθαρχική ποινή στέρησης μισθού για 30 ημέρες, επειδή δεν ενημέρωσε ότι πέθανε η πεθερά της.
Ο άνδρας της συνεχίζει να έχει σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.
Σύστημα ΣΥΡΙΖΑ. Να το χαιρόμαστε. Και μη χειρότερα.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.