3 στους 4 Έλληνες είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι - Azınlıkça
Ειδήσεις

3 στους 4 Έλληνες είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι

3 στους 4 Έλληνες είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι

Η Υγεία των Ελλήνων αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην ημερίδα με θέμα τη Δημόσια Υγεία και Διατροφή στην Ελλάδα και η Οικονομική Κρίση, που οργάνωσαν το Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Yale σε συνεργασία με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας, στο Εργαστήριο Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Γέιλ στο Νιου Χεϊβεν (New Haven).

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή τη στιγμή 2,5 εκατομμύρια Έλληνες δεν έχουν δημόσια ασφάλιση υγείας ενώ, 3 στους 4 Έλληνες είναι παχύσαρκοι η υπέρβαροι.

Σύμφωνα με την Έλενα Παραβάντη, RDN διατροφολόγος και σύμβουλος Μεσογειακής διατροφής, οι Έλληνες άρχισαν να εγκαταλείπουν την παραδοσιακή διατροφή τους από τη δεκαετία του ‘60. «Είχαμε το πρότυπο μεσογειακής διατροφής για την υγεία και την αειφορία», δήλωσε η κ. Παραβάντη και συνέχισε «η διατροφή τότε βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στην κατανάλωση λαχανικών και ελαιολάδου και, περιστασιακά στο κρέας, ενώ σήμερα η κατανάλωση κρέατος έχει αυξηθεί κατά 260%».

Όπως ανέφερε, μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, οι Έλληνες δεν επέστρεψαν στη παραδοσιακή τους διατροφή αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, έχουν στραφεί στα fast food, ξοδεύοντας μάλιστα 6,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για τέτοια τρόφιμα.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et