Αποζημίωση από τον δήμο για πτώση δέντρου στα οχήματα - Azınlıkça
Ειδήσεις

Αποζημίωση από τον δήμο για πτώση δέντρου στα οχήματα

Αποζημίωση από τον δήμο για πτώση δέντρου στα οχήματα

Από το ταμείο του Δήμου Κομοτηνής θα περάσουν δύο ιδιοκτήτες οχημάτων, προκειμένου να λάβουν χρήματα για ζημιές που προκλήθηκαν στα αυτοκίνητά τους.

Πρόκειται για ζημιές οι οποίες οφείλονται στην πτώση δένδρου και στην πτώση κομματιών τσιμεντένιας κολώνας οδοφωτισμού.

Στην πρώτη περίπτωση η ζημιά προκλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 στην Κομοτηνή, ημέρα κατά την οποία έπνεαν στην πόλη πολύ δυνατοί άνεμοι. Ο αέρας είχε προκαλέσει τότε προβλήματα, όπως η πτώση δέντρου στο δρόμο της δημοτικής αγοράς. Το δένδρο τότε είχε πέσει πάνω σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ο ιδιοκτήτης του ενός εξ’ αυτών που υπέστη και τις μεγαλύτερες καταστροφές, αιτήθηκε αποζημίωση εκ μέρους του Δήμου. Η αίτησή του απασχόλησε την Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Απριλίου. Σχετικά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Πολιτειάδης μας ενημέρωσε ότι ο ιδιοκτήτης θα αποζημιωθεί για το ποσό της τάξης των 650 ευρώ, εφόσον προσκομίσει τιμολόγιο εκτέλεσης των εργασιών και βεβαίωση ότι η ασφαλιστική του εταιρεία δεν καλύπτει την ζημιά. Αποδείχθηκε, βέβαια, ότι στην περίπτωση του δένδρου δεν υπήρξε αμέλεια εκ μέρους του Δήμου, αφού αυτό ήταν φροντισμένο και γερό, αλλά τα κλαδιά του κατέρρευσαν εξαιτίας της μεγάλης έντασης των ανέμων. Αυτό το αποδέχτηκε και ο ιδιοκτήτης του οχήματος. Παρόλα αυτά η Επιτροπή αποφάσισε την αποζημίωση, αλλά ανέβαλε την καταβολή της, μέχρι ο ιδιοκτήτης του αυτοκίνητου να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα.

Στην ίδια συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και την καταβολής δαπάνης αποζημίωσης λόγω πρόκλησης φθοράς σε επιβατικό όχημα ΙΧ από πτώση κομματιών τσιμεντένιας κολώνας οδοφωτισμού. Το αυτοκίνητο είχε υποστεί φθορές, ενώ ήταν σταθμευμένο κοντά στον ναό Κοσμά του Αιτωλού στην περιοχή της Εκτενεπόλ, όταν πάνω σε αυτό έπεσε τμήμα κολώνας οδοφωτισμού. Αυτό συνέβη στις 30 Νοεμβρίου του 2016. Η αξία της ζημιάς κοστολογήθηκε στα 434 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα αποζημιωθεί εφόσον προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα, δηλαδή τιμολόγιο εκτέλεσης των εργασιών και βεβαίωση ότι η ασφαλιστική του εταιρεία δεν καλύπτει την ζημιά. – xronos.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et