Βραβεύτηκαν από τον ΠτΔ οι κορυφαίοι μαθητές από τη Θράκη - Azınlıkça
Ειδήσεις

Βραβεύτηκαν από τον ΠτΔ οι κορυφαίοι μαθητές από τη Θράκη

Βραβεύτηκαν από τον ΠτΔ οι κορυφαίοι μαθητές από τη Θράκη

Τα βραβεία στους κορυφαίους μαθητές του σχολικού έτους 2015-16 απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Παλιάς Βουλής και διοργάνωσε η τράπεζα Eurobank με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, καθώς και οι πρώην υπουργοί Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Νίκος Φίλης.

Πρώτος των πρώτων αναδείχθηκε ο Κυριάκος Μπίρμας, μαθητής του Αρσακείου Πατρών, ο οποίος εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της πόλης του συγκεντρώνοντας 19.773 μόρια.

Από τη Θράκη βραβεύτηκαν:

Πεταλωτή Αλεξάνδρα – Πρώτη του Νομού Ροδόπης: Από το 1ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, εισήχθη στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας συγκεντρώνοντας 19.263 μόρια (στον νομό Ροδόπης διακρίθηκαν έξι μαθητές σε σύνολο δώδεκα σχολείων).

Χονδρογιώργος Σταμάτης – Πρώτος του Νομού Έβρου: Από το 4ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Αλεξανδρούπολης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, συγκεντρώνοντας 19.433 μόρια (στον νομό Έβρου διακρίθηκαν έντεκα μαθητές από τα συνολικά είκοσι δύο σχολεία).

Παπαϊωάννου Γιάννης – Πρώτος Νομού Ξάνθης: Από το 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συγκεντρώνοντας 19.674 μόρια (στον νομό Ξάνθης διακρίθηκαν πέντε μαθητές από τα δεκαεπτά σχολεία).

Στα δεκατέσσερα χρόνια του θεσμού που διοργανώνει κάθε χρόνο η Eurobank, έχουν βραβευτεί περισσότεροι από 16.000 μαθητές.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et