Νέα κατηγοριοποίηση στο Ελληνικό ελαιόλαδο - Azınlıkça
Ειδήσεις

Νέα κατηγοριοποίηση στο Ελληνικό ελαιόλαδο

Νέα κατηγοριοποίηση στο Ελληνικό ελαιόλαδο

Σε Κίνηση προς την ανώτερη ποιότητα του Ελληνικού Ελαιόλαδου, προέβησαν 1800 ελαιοπαραγωγοί, σε μια προσπάθεια καταγραφής στοιχείων για την νέα κατηγοριοποίηση του Ελαιόλαδου, που το ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες Ελληνικές και μη και αφορά την περιεκτικότητά του στις πολυφαινόλες.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα Ελληνικά ελαιόλαδα αυτής της συγκεκριμένης κατηγορίας διαθέτουν 300-400 ppm ανά λίτρο(περιεκτικότητα κατά όγκο) πολυφαινόλες, ενώ η Ισπανία που θεωρείται από τις ανταγωνίστριες χώρες για την παραγωγή ελαιόλαδου, μόνο το 2% των λαδιών της έχουν πολυφαινόλες.

Οι πολυφαινόλες, που είναι ενώσεις του νερού που εξασφαλίζονται μέσα από τη διαδικασία μάλαξης της ελιάς σε χαμηλές θερμοκρασίες, σε αυτή την περιεκτικότητα καθιστούν το ελαιόλαδο φάρμακο υψηλής αξίας για τον ανθρώπινο οργανισμό και αλλάζει όπως είναι φυσικό και η τιμή του και γενικά η πολιτική της κίνησης της αγοράς-μάρκετιγνκ-.

Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Σύμβουλος Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, Δημήτρης Μιχαηλίδης, στο πλαίσιο της στήλης με τα νέα για τους Αγρότες.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.