Χατζηθεοδώρου από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Τα νηπιαγωγεία είναι δημόσια και όχι δίγλωσσα» - Azınlıkça
Ειδήσεις

Χατζηθεοδώρου από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Τα νηπιαγωγεία είναι δημόσια και όχι δίγλωσσα»

Χατζηθεοδώρου: «Τα νηπιαγωγεία είναι δημόσια και όχι δίγλωσσα»

Περαιτέρω διευκρινήσεις για το πιλοτικό πρόγραμμα: «Πιλοτικές παρεμβατικές δράσεις υποστήριξης Μουσουλμανοπαίδων στα Νηπιαγωγεία της Θράκης που πρόκειται να υλοποιήσει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) έδωσε με δήλωσή του στο «Εμπρός» ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από δημοσίευμα του «Ε» που έκανε λόγο για «δίγλωσσα νηπιαγωγεία».

Χατζηθεοδώρου: «Τα νηπιαγωγεία είναι δημόσια και η μόνη γλώσσα που διδάσκεται και θα συνεχίσει να διδάσκεται είναι η ελληνική»

Συγκεκριμένα ο κ, Χατζηθεοδώρου τόνισε εμφατικά ότι δεν αλλάζει η δομή και το πρόγραμμα των νηπιαγωγείων: «Τα νηπιαγωγεία είναι δημόσια και η μόνη γλώσσα που διδάσκεται και θα συνεχίσει να διδάσκεται είναι η ελληνική. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που θα προληφθούν μέσω του προγράμματος θα έχουν το ρόλο του διαμεσολαβητή, θα βοηθούν δηλαδή τα παιδιά που αντιμετωπίζουν γλωσσικά κενά στην ελληνική γλώσσα να την κατανοήσουν καλύτερα. Ο διαμεσολαβητής εκπαιδευτικός θα παρεμβαίνει όταν διαπιστωθεί ότι ένα παιδί δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον εκπαιδευτικό και μιλώντας το στην μητρική του γλώσσα θα διευκολύνει την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν θα διδάσκει άλλη γλώσσα και δεν θα υπάρχει εκμάθηση άλλης γλώσσας στο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου».

Πηγή: Εμπρός

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et