1 στους 4 έχει πίεση - Azınlıkça
Ειδήσεις

1 στους 4 έχει πίεση

1 στους 4 έχει πίεση

Συνολικά στην Ελλάδα η ασθένεια πλήττει πάνω από 2.000.000 ανθρώπους και επειδή είναι συνήθως ασυμπτωματική, μπορεί να υπάρχει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να προκαλεί κάποια συγκεκριμένη ενόχληση.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων γίνεται αισθητή, όταν πλέον έχει κάνει πολλαπλές επιπλοκές στον οργανισμό, όπως ένα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή ένα έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ), με αφορμή τις δράσεις ενημέρωσης των πολιτών, τις οποίες έχει προγραμματίσει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης στις 17 Μαΐου.

Όπως αναφέρει, ενόψει των δράσεων αυτών, εάν κάποιος έχει αρρύθμιστη αρτηριακή υπέρταση κινδυνεύει να υποστεί σε σύγκριση με άτομα που έχουν φυσιολογική πίεση:

Επτά φορές περισσότερο αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, 3 φορές περισσότερο έμφραγμα μυοκαρδίου, 6 φορές περισσότερο καρδιακή ανεπάρκεια, 3 φορές περισσότερο ανευρύσματα αορτής και αγγειοπάθεια κάτω άκρων,3 φορές περισσότερο νεφρική ανεπάρκεια.

Στόχος της ΕΚΕ δεν είναι να τρομάξει τους πολίτες, αλλά να τους ενημερώσει σε βάθος για τη πάθηση, ώστε να τους κινητοποιήσει προς την κατεύθυνση της πρόληψης.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.